Norea: Beroepsorganisatie voor IT-Auditors

feb 20, 2018 | Workshop

Blockchain Introductie Workshop voor IT-Auditors: De betekenis van Blockchain voor bedrijf en maatschappij

 

Bitcoin, Blockchain – zomaar wat kreten die je de laatste tijd steeds meer hoort. Voor veel mensen gaat het dan om geld verdienen met crypto currency, maar de Blockchain kan nog veel meer dan dat. Wat is de Blockchain eigenlijk en wat kun je ermee? Waarom is het zo anders dan alle systemen die we nu kennen?

Deze workshop is bedoeld voor Ondernemers, adviseurs, en andere professionals die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van de Blockchain technologie en wat dit nou eigenlijk kan gaan betekenen, in de breedste zin van het woord. Ervaring met of kennis van de Blockchain technologie of ICT is niet nodig, wel het vermogen of de wil om op een nieuwe manier naar bestaande paradigma’s te willen kijken.

We zullen gaan ontdekken dat deze technologie zeker essentiële zaken zal gaan veranderen bij bedrijven en in de maatschappij, zeker daar waar zaken als controle en “vertrouwen” bij derden belegd worden. Denk daarbij aan banken, notarissen, kadaster, etc. Maar ook allerlei andere sectoren gaan niet onder de Blockchain uitkomen, denk ook bijvoorbeeld aan het onderwijs, de energie-sector, de gezondheidszorg en de voedingsindustrie.

We beginnen met een stukje historie van de Bitcoin en de Blockchain en de gedachte erachter.Vervolgens gaan we globaal op de techniek in, om wat veelgehoorde kreten rondom dit onderwerp te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan o.a. DLT, Blocks, Encryptie, Smart Contracts, Ethereum. De werking hiervan zullen we dan ook in een praktijkoefening gaan ervaren.We gaan ook inventariseren welke kansen en uitdagingen Blockchain kan bieden voor uw organisatie. Is informatie bijvoorbeeld wel veilig op de Blockchain?

Om tot slot te kijken naar “wat we altijd al wilde weten over Blockchain, maar nooit durfden te vragen…..”.

Wilt u meer weten over nieuwe technologie?

Boek mij als trainer of spreker voor uw organisatie of evenement!