Launch Lab Zwolle, The Tech Start Community

Jolanda ter Maten

Jolanda ter Maten is een internationale trainer, executive consultant, auteur en spreker op het gebied van Nieuwe Technologie en Digitale Transformatie. Ook wordt zij regelmatig ingehuurd als expert bij de Europese Commissie voor “Blockchain Observatory & Forum” en “Horizon2020”.

Haar drive is Nieuwe Technologie inzichtelijk en bruikbaar te maken voor Business Leaders en hun organisaties van de toekomst. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van Web3, Blockchain, Artificial Intelligence en Leren & Ontwikkelen.

Zij is auteur van het boek From Buzz to Bizz: Your strategic guide in a complex world of emerging technologies waarin zij de complexiteit van nieuwe technologieën vereenvoudigt tot begrijpelijke en licht verteerbare informatie.

16 maart 2018

Workshop: De kansen van Blockchain Technology

Ben jij ondernemer, adviseur of professional in een organisatie en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Blockchain technologie? Dan mag je deze workshop niet missen!

Bij Blockchain denken veel mensen aan crypto currency zoals de Bitcoin, maar Blockchain technologie biedt veel meer. Wat is de Blockchain eigenlijk en wat kun je ermee voor jouw organisatie? Waarom is het zo anders dan alle systemen die we nu kennen?

In deze workshop gaan we daar samen met Blockchain consultant Jolanda ter Maten dieper op in. Je zal ontdekken dat deze technologie essentiële zaken zal veranderen bij bedrijven en in de maatschappij, zeker daar waar zaken als controle en “vertrouwen” bij derden belegd worden. Denk daarbij aan banken, notarissen, kadaster, etc. Maar ook allerlei andere sectoren gaan niet onder de Blockchain uitkomen, zoals het onderwijs, de energie-sector, de gezondheidszorg en de voedingsindustrie.

We beginnen met een stukje historie van de Bitcoin en de Blockchain en de gedachte erachter. Vervolgens gaan we globaal op de techniek in, om wat veelgehoorde kreten te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan DLT, Blocks, Encryptie en Smart Contracts. De werking hiervan zullen we dan ook in een praktijkoefening gaan ervaren.

We gaan ook inventariseren welke kansen en uitdagingen Blockchain kan bieden voor jouw organisatie. Is informatie bijvoorbeeld wel veilig op de Blockchain? Vervolgens sluiten we de workshop met een Q&A waarin al je vragen over Blockchain aan bod kunnen komen.

Kennis van ICT is trouwens niet nodig, wel een open mind om anders naar bestaande paradigma’s te kijken.