Hackathon Blockchaingers 2018

Jolanda ter Maten

Jolanda ter Maten is een internationale trainer, executive consultant, auteur en spreker op het gebied van Nieuwe Technologie en Digitale Transformatie. Ook wordt zij regelmatig ingehuurd als expert bij de Europese Commissie voor “Blockchain Observatory & Forum” en “Horizon2020”.

Haar drive is Nieuwe Technologie inzichtelijk en bruikbaar te maken voor Business Leaders en hun organisaties van de toekomst. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van Web3, Blockchain, Artificial Intelligence en Leren & Ontwikkelen.

Zij is auteur van het boek From Buzz to Bizz: Your strategic guide in a complex world of emerging technologies waarin zij de complexiteit van nieuwe technologieën vereenvoudigt tot begrijpelijke en licht verteerbare informatie.

05 april 2018

De grootste Blockchain Hackathon ter wereld in Groningen

 

aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=4h87L6IRu0s

 

Blockchaingers Hackathon: een internationaal lanceerplatform voor exponentiële oplossingen

Van 5-8 april verzamelen meer dan 700 pioniers uit 5 continenten zich in Groningen voor de tweede editie van de grootste fysieke jaarlijkse blockchain-hackathon ter wereld met € 100.000 aan prijzen. Gedurende vier dagen en nachten zal de stad Groningen – de thuisbasis van verschillende Nobelprijswinnaars en een levendig start-up en scale-up ecosysteem – een wereldwijd epicentrum van blockchain-prototyping worden. 63 Geselecteerde teams zullen samen met hun toekomstige klanten prototype oplossingen maken voor wereldwijde uitdagingen. Softwareontwikkelaars zullen samenwerken met topambtenaren, ontwerpers zullen samenwerken met internationale bedrijfs-innovators en ondernemers zullen hun krachten bundelen met investeerders. De Blockchaingers brengen een compleet ecosysteem samen, met officiële ondersteuning van de Nederlandse overheid en toezichthouders, dat dient als een lanceerplatform voor exponentiële blockchain-oplossingen.

Door gebruik te maken van de zakelijke- en overheids-infrastructuur van Nederland van wereldklasse en het potentieel te ontsluiten voor internationale bedrijven, blockchain-bedrijven en startup-teams, creëren de Blockchaingers een schaalbare internationale blockchain-venture-beweging.

De Blockchaingers Hackathon bestaat uit zeven thematische tracks:

  • Toekomst van pensioenen – APG Pension Service Provider (grootste in Europa)
  • Infrastructuur van Digital Nation – Nederlandse Kamer van Koophandel en Nederlands Kadaster
  • Energietransitie – NUON Vattenfall, Gasunie en New Energy Coalition
  • Global Digital Identity – Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, DUO, Sweetbridge, Consortium voor identiteitsverzekeringen
  • Gezondheid – Universitair Medisch Centrum Groningen en het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Machine Economy – E-laad (Enexis)
  • Openbare veiligheid en beveiliging – Nederlandse politie

Op de vierde en laatste dag van de hackathon, 8 april, worden de 63 teams beoordeeld door “accelerators” en  “super accelerators”, zoals de staatssecretaris van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, oprichter en CEO van Mattereum Vinay Gupta en Speciaal Gezant voor Startup Delta ZKH Prins Constantijn van Oranje-Nassau. Een totaal van € 105.000 aan prijzengeld zal worden verdeeld ter stimulering.