Blockchain & Smart Contracts workshop AvdR

Jolanda ter Maten

Jolanda ter Maten is een internationale trainer, executive consultant, auteur en spreker op het gebied van Nieuwe Technologie en Digitale Transformatie. Ook wordt zij regelmatig ingehuurd als expert bij de Europese Commissie voor “Blockchain Observatory & Forum” en “Horizon2020”.

Haar drive is Nieuwe Technologie inzichtelijk en bruikbaar te maken voor Business Leaders en hun organisaties van de toekomst. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van Web3, Blockchain, Artificial Intelligence en Leren & Ontwikkelen.

Zij is auteur van het boek From Buzz to Bizz: Your strategic guide in a complex world of emerging technologies waarin zij de complexiteit van nieuwe technologieën vereenvoudigt tot begrijpelijke en licht verteerbare informatie.

20 september 2018

Academie voor de rechtspraktijk

Blockchain:

 • Inzicht in Blockchain en hoe het begon: Bitcoin – het topje van de ijsberg 
 • Hoe werkt Blockchain: de belangrijkste termen verklaard 
 • Verschillende soorten Blockchain 
 • Blockchain Use Cases in de praktijk 
 • Smart contracts en Juridische aspecten 
 • Blockchain en Privacy 
 • Kansen en uitdagingen van Blockchain Technologie

 

Op het gebied van juridische aspecten:

 • Wordt u stapsgewijs meegenomen in het omzetten van bestaande bedrijfsprocessen naar Blockchain
 • Wordt de werking van smart contracts uitgelegd waarbij u aan de hand van voorbeelden leert welke juridisch relevante stappen hierbij te onderscheiden zijn; 
 • Krijgt u voorbeelden waaruit de verschillende juridische verschijningsvormen van een smart contract duidelijk worden; 
 • Wordt onderscheid gemaakt tussen juridische onderdelen die in een smart contract kunnen worden geprogrammeerd en juridische onderdelen die op een andere wijze binnen de blockchain moeten worden geborgd;
 • Wordt ingegaan op de privacy aspecten van Blockchain. 

 

U krijgt een goed beeld van de vragen die aan juristen worden gesteld door partijen die met Blockchain willen werken. Maar ook vragen waar ondernemingen die blockchain gerelateerde producten en oplossingen in de markt zetten tot en met start-ups tegenaan lopen. Ook gaan de sprekers in op de competenties die van belang zijn bij het werken met Blockchain. 

Docent(en)

 • mr. K.van Kranenburg-Hanspians (advocaat CMS)
 • J. ter Maten, MSc ( blockchain trainer/spreker Jolanda ter Maten)