Een Leven Lang Leren

Jolanda ter Maten

Jolanda ter Maten is een internationale trainer, executive consultant, auteur en spreker op het gebied van Nieuwe Technologie en Digitale Transformatie. Ook wordt zij regelmatig ingehuurd als expert bij de Europese Commissie voor “Blockchain Observatory & Forum” en “Horizon2020”.

Haar drive is Nieuwe Technologie inzichtelijk en bruikbaar te maken voor Business Leaders en hun organisaties van de toekomst. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van Web3, Blockchain, Artificial Intelligence en Leren & Ontwikkelen.

Zij is auteur van het boek From Buzz to Bizz: Your strategic guide in a complex world of emerging technologies waarin zij de complexiteit van nieuwe technologieën vereenvoudigt tot begrijpelijke en licht verteerbare informatie.

10 januari 2023

Blijf continu leren, er is altijd ‘nog één ding’ te leren
Steve Jobs

Als gepassioneerd voorstander van levenslang leren, moet ik dit natuurlijk zelf ook doen. En dat doe ik ook. Elk jaar kijk ik terug op mijn prestaties en maak ik de balans op van de dingen die ik heb geleerd.
De video hiervan kun je bekijken op mijn YouTube kanaal.

Het afgelopen jaar waren er veel nieuwe trends in nieuwe technologie, zoals Web3 en Metaverse. Met veel passie en inzet heb ik op mijn YouTube kanaal educatieve inhoud gepubliceerd over deze onderwerpen en over andere opkomende technologieën zoals blockchain en kunstmatige intelligentie.

De laatste tijd is er meer vraag naar informatie over de toekomst van werk. Ik heb er heel veel tijd en energie ingestoken om op de hoogte te blijven van al deze onderwerpen en content met jullie te delen die relevant en actueel is.

Naast het creëren van content voor sociale media, heb ik verschillende e-learnings gemaakt die mensen in staat stellen op hun eigen tijd en in hun eigen tempo te leren.

Mijn ambitie voor 2023 is om inhoud te blijven creëren die relevant, actueel en interessant is. Ik werk ook aan een reeks artikelen over de toekomst van werk, die in 2023 zullen worden gepubliceerd. En ik zal me meer richten op het maken van betaalbare e-learning cursussen voor de verschillende onderwerpen die ik behandel.

Een andere ambitie is om meer keynotes te geven, om mensen te inspireren en mijn expertise te delen. Ik wil ook graag consultingwerk blijven doen, zodat ik een verschil kan maken in de bedrijven van mijn klanten.

Naast mijn bestaande partnerships met onder andere VIDT, EXIN, KPN, de EU-commissie en Stichting Praktijkleren heb ik dit jaar nieuwe relaties ontwikkeld zoals die met bijvoorbeeld Hewlett Packard Enterprise (HP), Speakers Academy en Fastlane. 

Ik kijk ernaar uit om met deze partners aan nieuwe projecten te werken, en ik hoop dat mijn lezers ook in de toekomst van mij zullen blijven leren.

Ik ben erg blij met mijn prestaties in 2022. Ik heb het gevoel dat ik veel vooruitgang heb geboekt op persoonlijk en professioneel vlak, en dat is een geweldig gevoel. Maar er is nog genoeg werk aan de winkel!