BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

8 juli 2024

Verrassende Relevantie en Inzichten

In juni heb ik 10 sessies mogen verzorgen voor een diverse groep professionals van BDO Global en BDO Nederland. Deze sessies, gericht op C-level managers, functionele managers en end-users, draaide om AI Strategy, AI Awareness en de praktische toepassingen van Microsoft Co-Pilot. Het bracht de deelnemers interactieve en inzichtelijke ervaringen die de verwachtingen overtrof, zoals bleek uit de enthousiaste feedback:

Thank you for your presentation to BDO Global Office – very interesting, and I did not expect it to be as relevant as you made it!

Waarom AI Awareness?

BDO wilde hun medewerkers klaarmaken voor de toekomst met kennis over kunstmatige intelligentie. Ze zochten praktische inzichten die ze meteen konden toepassen in hun werk. Mijn expertise in AI en mijn ervaring met Microsoft Co-Pilot sloten hier naadloos bij aan. We gingen samen aan de slag om te ontdekken hoe deze technologie hun dagelijkse processen kan verbeteren.

De Workshop in Vogelvlucht

We startten met de basisprincipes van AI en bespraken hoe het bedrijfsprocessen kan optimaliseren. Ik gebruikte concrete voorbeelden, zoals een middelgroot bedrijf dat zijn klantenservice verbeterde met Co-Pilot door automatisering en slimme data-analyse. Dit gaf de deelnemers een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Daarnaast bespraken we hoe AI-gebaseerde analyses de besluitvorming kunnen verbeteren. Een voorbeeld dat ik deelde was hoe een groot logistiek bedrijf AI gebruikt om leveringsroutes te optimaliseren, waardoor kosten werden verlaagd en de klanttevredenheid steeg. Ook lieten we zien hoe generatieve AI (GenAI) kan helpen bij het creëren van gepersonaliseerde marketingcampagnes, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van de klantbetrokkenheid.

Interactieve Sessie met Praktische Voorbeelden

De workshop was interactief en hands-on. Deelnemers konden zelf zien hoe Co-Pilot repetitieve taken automatiseert, waardoor ze meer tijd hebben voor strategische taken. Er was veel interesse in hoe natuurlijke taalverwerking en machine learning binnen Co-Pilot hen kunnen helpen bij complexe data-analyses zonder dat ze daarvoor diepgaande technische kennis nodig hebben.

Positieve Feedback en Directe Resultaten

De reacties na afloop waren positief. Deelnemers waardeerden de praktische aanpak en de begrijpelijke uitleg van complexe AI-concepten. Een van de reacties was:

Je maakte het onderwerp AI niet alleen begrijpelijk, maar ook direct toepasbaar op ons werk.

Dit soort feedback laat zien dat de workshop precies bood wat BDO nodig had.

Toepassing van de Inzichten

De deelnemers kunnen de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen. Ze weten nu hoe ze AI-tools zoals Co-Pilot kunnen gebruiken om efficiënter te werken en innovatie te stimuleren. Dit betekent bijvoorbeeld automatische rapportages genereren, klantgedrag analyseren en voorspellende modellen inzetten voor betere strategische beslissingen. Deze inzichten geven BDO een concurrentievoordeel in een snel veranderende markt.

Boek een Inspirerende AI Sessie

Bent je ook klaar om jouw team te inspireren en voor te bereiden op de toekomst met AI? Ik ben beschikbaar voor op maat gemaakte workshops en lezingen die specifiek inspelen op jouw bedrijfsbehoeften. Via Speakers Academy kun je mij boeken voor een interactieve sessie waarin we dieper ingaan op de mogelijkheden van AI en, indien gewenst, Microsoft Co-Pilot of bijvoorbeeld ChatGPT. Laat jouw team ontdekken hoe ze AI kunnen inzetten voor maximale efficiëntie en innovatie. Neem vandaag nog contact op met Speakers Academy om jouw inspirerende AI-sessie te plannen!

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts