Berghauser Pont Workshop: Waar AI en Ethiek Samenkomen

6 oktober 2023

Op 4 oktober had ik de kans om een interactieve en verrijkende training te geven bij Berghauser Pont. De focus lag op de essentiële combinatie van Artificial Intelligence en data privacy, twee onderwerpen die steeds meer met elkaar verweven zijn in de hedendaagse digitale wereld. De zaal zat vol geïnteresseerde deelnemers die zich volop mengden in de gesprekken en discussies. Gezien de hoge mate van betrokkenheid en de eye-openers die tijdens de sessie naar voren kwamen, kijk ik met enthousiasme uit naar het opnieuw verzorgen van deze training op 11 december.

AI en Privacy: Meer dan Theorie Alleen

In deze training kregen de deelnemers niet alleen de kans om hun kennis over AI en data privacy te verdiepen, maar ook om te reflecteren op de praktische toepassingen en ethische overwegingen die hierbij komen kijken. Door middel van relevante cases en voorbeelden uit de praktijk werden de deelnemers gestimuleerd om kritisch te denken en actief deel te nemen aan de discussies. Kortom, er vielen heel wat kwartjes en het zette iedereen aan het denken.

Van Theorie naar Praktijk: Actieve Betrokkenheid en Nieuwe Inzichten

De training was verre van een eenrichtingsverkeer van informatie. In plaats daarvan was er een levendige uitwisseling van ideeën, versterkt door interessante casestudies. Deze aanpak leidde tot een leeromgeving waar iedereen echt wat aan had. Op meerdere momenten zag je dat deelnemers ‘aha-ervaringen’ hadden over de koppeling tussen AI en dataprivacy, die ze meteen konden inzetten in hun eigen werk.

Ethische Overwegingen in de Wereld van AI en Privacy

Tijdens de training was er speciale aandacht voor de ethische en praktische aspecten van data-privacy in de context van Artificial Intelligence. Dit thema diende niet enkel als bewustwordingsmoment maar zette ook de deur open voor verdiepende en soms prikkelende discussies. De deelnemers kregen de kans om de complexiteit van AI te verkennen, niet alleen als een technologisch hulpmiddel maar ook als een ethisch vraagstuk. Het belang van verantwoordelijk en transparant omgaan met persoonlijke gegevens werd daarmee onmiskenbaar helder. Deze gelaagde benadering bood een veelzijdig inzicht in hoe AI en data-privacy onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en wat de impact daarvan kan zijn op diverse vakgebieden.

Call-to-Action

Wil je meer te weten komen over de fascinerende wereld van AI en de raakvlakken met data privacy? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal en neem een kijkje op mijn website voor meer informatie. Voor diepgaande trainingen en workshops kun je ook contact opnemen via Berghauser Pont Academy of Speakers Academy.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer