Blockchain Conferentie: Credentials & Connected Learning op Malta

25 mei 2018

Vandaag was de eerste dag van de Blockchain Conferentie: Credentials & Connected Learning op Malta. Wat een interessante dag vol inspiratie en inzichten! Samen met gepassioneerde professionals uit 17 verschillende landen heb ik mogen deelnemen aan dit boeiende evenement, waarbij het thema onderwijs en leren centraal stond.

Een van de hoogtepunten van de conferentie was de keynote speech van Evarist Bartolo, de Eerwaarde Minister van Onderwijs en Werkgelegenheid van Malta. Hij benadrukte het belang van een mensgerichte benadering bij technologische innovatie, waarbij de menselijke aspecten van onderwijs en leren altijd voorop moeten staan. Dit was een verfrissende kijk op de rol van technologie in het onderwijs, waarbij de nadruk werd gelegd op het creëren van waarde voor de mens en de samenleving.

Naast de keynote speech waren er ook vele andere internationale sprekers en boeiende groepsdiscussies. Er werd gesproken over de behoefte aan standaardisatie aan de ene kant, en het delen van leerervaringen uit praktijkvoorbeelden aan de andere kant. Als lid van de ISO-TC307 werkgroep voor internationale standaardisatie van Blockchain technologie en als lid van de Use Cases Werkgroep voor de Europese Blockchain Observatory en Forum, ben ik vastbesloten om een bijdrage te leveren aan het vervullen van beide behoeften.

De conferentie bood ook een geweldige kans om in contact te komen met professionals uit verschillende landen en te netwerken met gelijkgestemde experts op het gebied van onderwijs en leren. Het was inspirerend om te zien hoe Blockchain technologie wordt toegepast in verschillende onderwijscontexten, zoals het verifiëren van diploma’s en certificaten, het bevorderen van levenslang leren en het creëren van nieuwe kansen voor credentialing en erkenning.

Ik wil mijn dank uitspreken aan de organisatoren van de conferentie voor het organiseren van dit waardevolle evenement en voor het samenbrengen van een diverse groep professionals uit de hele wereld. Het was een geweldige ervaring om kennis en inzichten uit te wisselen en te leren van de verschillende perspectieven en praktijkvoorbeelden die werden gepresenteerd.

Al met al was de Blockchain Conferentie: Credentials & Connected Learning op Malta een inspirerende en leerzame ervaring. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te blijven leveren aan de standaardisatie en de uitwisseling van leerervaringen in de Blockchain gemeenschap, en om de positieve impact van Blockchain technologie op het gebied van onderwijs en leren verder te verkennen.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Een blik op de toekomst van retail

Een blik op de toekomst van retail

Een gesprek aan tafel en een diepgaand webinar Het was een geweldige ervaring om als gespreksleider aan tafel te zitten met experts uit de retailsector tijdens ons recente webinar. Ik had enorm veel plezier in deze opdracht en ik kijk al uit naar...

Lees meer
De fascinerende wereld van NFT’s

De fascinerende wereld van NFT’s

Ontdek hoe ze het digitale landschap transformeren Inleiding Welkom in de boeiende wereld van Non-Fungible Tokens (NFT's)! Samen met het VIDT Awareness Team hebben we een nieuwe video gemaakt om je alles te leren over deze revolutionaire...

Lees meer