Blockchain-lessen voor MBO docenten

24 juni 2022

Ben jij klaar voor de toekomst van technologie? Terwijl de wereld snel verandert, is het van groot belang dat docenten voorop blijven lopen en de volgende generatie uitrusten met de kennis en vaardigheden om de veranderende wereld te navigeren. Daarom ben ik enthousiast om mijn ervaring te delen in het ontwikkelen van Blockchain modules en examens voor studenten van het MBO onderwijs, en nu ook het geven van Blockchain lessen aan docenten.

Blockchain, een gedistribueerde en gedecentraliseerde technologie voor het bijhouden van gegevens, is niet alleen een IT aangelegenheid, maar heeft het potentieel om andere sectoren te verstoren, zoals financiën, supply chain management, gezondheidszorg en meer. Als voorstander van technologische geletterdheid over disciplines heen, ben ik er sterk van overtuigd dat het begrijpen van Blockchain niet alleen voor IT-professionals is, maar voor iedereen.

Ik word altijd erg blij van testimonials, zoals die van Arjan Bonsema, een docent economie aan ROCvA, die onlangs mijn 3-daagse Blockchain training heeft gevolgd. Hij uitte zijn tevredenheid met de training en vertelde hoe hij nu klaar is om het keuzevak Blockchain te doceren aan zijn studenten. Zijn getuigenis is een bewijs van het belang van begrijpelijke en toepasbare kennis over nieuwe technologieën, ook voor niet-technische studenten.

Tijdens mijn trainingen maak ik van de mogelijkheden gebruik om actuele situaties en ontwikkelingen te bespreken, en bovendien ga ik een stap verder door na de training aanvullende informatie en hulpmiddelen te verstrekken om docenten te ondersteunen bij het lesgeven van Blockchain. Ook faciliteer ik connecties en samenwerkingen, zoals het uitnodigen van gastsprekers voor hun lessen, om de leerervaring van hun studenten te verbeteren. Het opbouwen van een netwerk van docenten die gepassioneerd zijn over het bevorderen van technologische geletterdheid is essentieel om de volgende generatie voor te bereiden op het digitale tijdperk.

Kortom, ik vind het belangrijk om docenten die de volgende generatie kan empoweren met kennis over nieuwe technologieën te begeleiden op deze weg. Technologische geletterdheid over disciplines heen is cruciaal, en het delen van informatie, hulpmiddelen en het faciliteren van connecties tussen docenten kan bijdragen aan een betere voorbereiding van studenten op het digitale tijdperk. Docenten hebben een cruciale rol in het bijhouden van de laatste technologische ontwikkelingen en het voorbereiden van onze studenten op de snel veranderende wereld.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer