Connect met Jolanda – Januari: De Kosmische Verbinding

5 februari 2024

Na de drukte van een hectisch vierde kwartaal in 2023, begon januari als een verademing. Het begon met interessante nieuwe ontmoeten en daarmee nieuwe waardevolle inzichten in mijn leven. Met als hoogtepunt mijn ontmoeting met de astronaut André Kuipers tijdens het Grand Speakers Gala. Het was ongelofelijk inspirerend om deze man te ontmoeten, iemand die de ruimte in is geweest en daar bijzondere inzichten heeft opgedaan. Het was voor mij naast persoonlijke inspiratie, ook een belangrijke reminder aan het belang van het vertalen van complexe concepten naar begrijpbare inzichten. André, met zijn unieke vermogen om de onmetelijke ruimte dichtbij en begrijpelijk te maken, heeft mij weer laten inzien hoe essentieel deze vaardigheid is in mijn eigen werk met AI en technologie.

Samen op Reis: Mijn Betekenisvolle Ontmoetingen in Januari

Een ander hoogtepunt was ongetwijfeld de netwerkmeeting en leuke fotoshoot met het team van Suerte Academy, waar ik vorig jaar een AI Foundation training heb gegeven. Deze samenwerking krijgt dit jaar een vervolg, een teken van het wederzijdse vertrouwen dat we hebben opgebouwd. Verder was de kennismaking met Olivier van Hees van Amsterdam Data Academy en het bijwonen van het Amsterdam Data Event bij Startup Village in Amsterdam erg inspirerend en een verrijking van mijn netwerk en inzichten.

De voortzetting van mijn samenwerking met HPE is voor mij erg waardevol. Ook mijn geplande activiteiten met VIDT voor de VIDT Academy, en de AI workshop voor scheidingsdeskundigen, laten zien hoe breed AI ingezet kan worden. Het is geweldig om te zien hoe deze projecten niet alleen deuren openen naar nieuwe kennis en mogelijkheden, maar ook hoe belangrijk het is om dingen simpel te houden. Door kennis op een begrijpelijke manier te delen, maken we de kracht van AI toegankelijk voor iedereen.

Een Nieuwe Horizon: Mijn Missie in Februari en Verder

Na lange tijd bezig te zijn geweest met het ontwikkelen van e-learnings, wil ik mijn contentstrategie iets wijzigen. Ik ga verkennen of YouTube Shorts en YouTube Video’s een mooi en toegankelijk alternatief zouden kunnen zijn om kennis te delen. Ik verwacht dat deze aanpak aansluit bij de wens van mijn publiek naar heldere, direct toepasbare inzichten. Samen met Mark Tissink (expert op het gebied van Security) ga ik dit pad verkennen.

Het doel voor februari is duidelijk: een breder publiek bereiken en hen niet alleen informeren over AI, maar hen ook daadwerkelijk laten begrijpen wat AI inhoudt, wat de impact ervan kan zijn, en hoe men zich kan voorbereiden op de toekomst.

Een (Ruimte) Reis van Onbekend naar Toegankelijk

Mijn ontmoeting met André Kuipers symboliseert de reis die ik mijn publiek wil bieden: een reis van het onbekende naar het begrijpelijke, van complexiteit naar helderheid. André’s vaardigheid om zijn ervaringen in de ruimte op een toegankelijke manier te delen, inspireert mij om op een vergelijkbare manier verder te gaan met AI en technologie. Het is mijn missie om de ‘ruimte’ van AI te demystificeren en deze dichter bij huis te brengen voor iedereen.

Ontdek en Verken Meer: Laat de Toekomst Samen Beginnen!

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van AI en technologie door een kijkje te nemen op mijn website www.jolandatermaten.com en abonneer je op mijn YouTube kanaal. Samen kunnen we de complexiteit van de toekomst ontrafelen en toegankelijk maken, waardoor jij klaar bent voor wat er komen gaat. De reis naar begrip begint hier, en ik nodig je uit om deze samen met mij te maken.


Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts