Crewlid bij het Blockchaingers Hackathon

8 april 2018

Van 5 tot en met 8 april 2018 vond de Blockchaingers Hackathon plaats in de stad Groningen. Als crewlid heb ik mijn bijdrage geleverd aan dit baanbrekende evenement. Met maar liefst 700 deelnemers van over de hele wereld was dit volgens Dutchchain de grootste hackathon voor prototypes van blockchain-toepassingen ter wereld. Een van de hoogtepunten van de dag was de kans om prins Constantijn van Oranje-Nassau, speciaal gezant van belangenorganisatie Startup Delta, te vergezellen als zijn begeleider.

Het doel van Blockchaingers was om 63 geselecteerde teams samen te laten werken met hun toekomstige klanten om prototypes van blockchain-toepassingen te ontwikkelen. Via co-creatie werkten softwareontwikkelaars samen met ambtenaren, ontwerpers met bedrijven en ondernemers met investeerders om oplossingen te creëren voor wereldwijde uitdagingen op gebieden als pensioen, zorg, energietransitie en cybersecurity.

De vierde en laatste dag van de hackathon was het moment van de jurering, waarbij de teams werden beoordeeld door vooraanstaande innovatieve technologie-experts, waaronder staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops, Vinay Gupta, oprichter van Mattereum, en prins Constantijn van Oranje-Nassau, afgezant van Startup Delta.

Naast de hackathon bood Blockchaingers deelnemers ook een aantal masterclasses aan op de eerste dag van het evenement. Experts behandelden verschillende technische en juridische aspecten van het ontwikkelen van blockchain-toepassingen, zoals het gebruik van open source ontwikkeltools, manieren om code te testen en juridische vraagstukken met betrekking tot privacy en eigendom van data.

De activiteiten van Blockchaingers waren georganiseerd rond zeven thema’s, elk ondersteund door prominente partijen in de betreffende sector. Zo werd het thema Future of Pensions ondersteund door pensioenuitvoeringsorganisatie APG, Digital Nation’s Infrastructure door de Kamer van Koophandel en het Kadaster, en Energy Transition door Nuon Vattenfall, Gasunie en New Energy Coalition. Andere thema’s waren Global Digital Identity, Health, Machine Economy en Public Safety and Security, met steun van respectievelijk het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Sweetbridge, Identity Insurance Consortium, DUO, Universitair Medisch Centrum Groningen, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E-laad (Enexis), en de Nationale Politie.

Het was een inspirerende en intensieve ervaring om deel uit te maken van de Blockchaingers-crew en getuige te zijn van de innovatieve ideeën en oplossingen die werden ontwikkeld door de teams. De passie en energie van alle deelnemers, evenals de aanwezigheid van prins Constantijn van Oranje-Nassau, maakten dit evenement echt speciaal

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

Verrassende Relevantie en Inzichten In juni heb ik 10 sessies mogen verzorgen voor een diverse groep professionals van BDO Global en BDO Nederland. Deze sessies, gericht op C-level managers, functionele managers en end-users, draaide om AI...

Lees meer