De 4 Belangrijke Voordelen van mijn Nieuwe Technologie E-learnings

11 oktober 2022

“We moeten het leren naar de mensen brengen, in plaats van de mensen naar het leren.”

In mijn praktijk van training en consulting werk ik vaak met zakelijke professionals met een volle agenda. Zij hebben het eigenlijk vaak te druk om een training te volgen, maar zien het belang in van het bijhouden van technologische ontwikkelingen.

E-learning is dan een prima oplossing! Met e-learning bedoel ik het gebruik van internet om leermiddelen aan te bieden. Ideaal om in je eigen tijd en in je eigen tempo nieuwe kennis op te doen. 

Iedereen leert op zijn eigen manier, en wat voor de één goed werkt kan voor de ander een lastigere manier zijn om materie tot zich te nemen. Vanuit mijn onderwijsachtergrond heb ik dit onderzocht en van daaruit mijn e-learnings ontwikkeld.

Laten we eerst kijken naar de voordelen van e-learnings in het algemeen, en dan kijken hoe ik het beste van verschillende (onderwijs)werelden samenbreng.

De 4 voordelen van e-learning:
1.           Beter time management
E-learning is nuttig voor jou als je een drukke agenda hebt, omdat het je in staat stelt te leren in je eigen tempo en in je eigen tijd. Het vermindert ook de reistijd omdat je overal kunt leren zolang je een laptop en een internetverbinding hebt. Je kunt jouw leren structureren rond andere activiteiten en verplichtingen. Online lessen zijn 24/7 beschikbaar, er zijn geen vaste tijden voor lessen en je kunt je cursus volgen op tijdstippen die jou het beste uitkomen.

2.           Kostenbesparingen
E-learning kost veel minder dan een traditionele klassikale opleiding. In plaats van een trainer in te huren voor een face-to-face training, kun je worden opgeleid met online video’s en ander materiaal. Deze methode verlaagt de arbeidskosten voor bedrijven en bespaart tijd voor jou als deelnemer. Je bespaart ook veel geld door het vermijden van kosten voor reizen, accommodatie en lunch.

3.           Flexibiliteit
De flexibiliteit van online training maakt het ook ideaal als je op afstand / remote werkt of overdag andere verplichtingen hebt. Zo kun je gedurende de dag korte pauzes nemen om verder te leren en jouw werk op tijd af te ronden. Studies hebben aangetoond dat deelnemers aan e-learnings die in hun eigen tijd trainen beter in staat zijn om het geleerde vast te houden dan degenen die traditionele lessen moeten bijwonen. Het kan ook veel sneller worden afgerond in vergelijking met klassikale training, waardoor het veel efficiënter en productiever is.

4.           Verbeterde productiviteit
E-learning kan deelnemers en bedrijven tijd besparen doordat je een klein aspect van je werk kan trainen, in plaats van een hele module in één keer. In plaats van een hele dag opleiding te moeten volgen, kan je leren in korte “sprints” die je de informatie geven die je nodig hebt op het moment dat je het het meest nodig hebt. 

Hoe heb ik mijn e-learnings geoptimaliseerd?
Hier zijn enkele belangrijke tips voor succes wanneer je deelneemt aan een van mijn e-learnings over nieuwe technologie:

  • Wees niet bang om vragen te stellen. Als je een vraag hebt of verduidelijking nodig hebt over de inhoud van de cursus of de opdrachten, stel die dan meteen! De chatfunctie op mijn Podia Learning Platform is een goede manier om dit te doen.
  • Gebruik de materialen! De meeste e-learnings worden geleverd met een werkboek en oefeningen. Deze oefeningen zijn bedoeld om te reflecteren op het geleerde en het te verbinden met je eigen praktijk. Hier vindt het echte leren plaats!
  • Bestudeer je het materiaal graag zelf, maar wil je toch graag vragen stellen en samen met de trainer het cursusmateriaal nog een keer doorlopen voordat je het examen aflegt? Upgrade dan naar een examenvoorbereidingssessie!

Zoals je ziet, biedt e-learning veel voordelen voor jou! Dus waar wacht je nog op? Begin tijd en geld te besparen met mijn e-learnings!

Om een gevoel te krijgen van mijn online leeromgeving, heb ik deze GRATIS mini-cursus voor je samengesteld. Het is een absolute beginnersgids over nieuwe technologie 

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer