De Nieuwe Wereld van HR: Hoe AI Non-Desk Workers Transformeert

23 juni 2023

In een tijdperk waar technologie het speelveld radicaal verandert, is het van cruciaal belang voor HR-managers om te begrijpen hoe Artificial Intelligence (AI) kan worden ingezet voor efficiëntere processen en een meer betrokken personeelsbestand. Ik had de unieke kans om dit diepgaande onderwerp te verkennen tijdens een lezing voor Relesys op 22 juni. De presentatie vond plaats in het sfeervolle Vue Hilversum, waar het imposante bioscoopscherm en de comfortabele stoelen een unieke ambiance creëerden voor dit boeiende onderwerp. Mijn publiek bestond uit HR-managers van bedrijven met non-desk workers uit sectoren zoals retail en productie. Mijn lezing draaide om een cruciaal en actueel onderwerp: de impact van Kunstmatige Intelligentie (AI) op Human Resources (HR), met speciale aandacht voor onboarding en personeelsverloop. Voor HR-managers in deze sectoren is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Het Belang van AI voor HR

De lezing benadrukte de dringendheid van dit onderwerp voor HR-managers. In een tijdperk waarin de digitale transformatie in volle gang is, zijn er specifieke uitdagingen waar AI een oplossing voor kan bieden. Denk aan het personaliseren van onboarding-processen om nieuwe medewerkers effectiever te integreren in het bedrijf. Ook het voorspellen van personeelsverloop met behulp van AI is een gamechanger, waardoor bedrijven proactief kunnen optreden om talent te behouden. Een concreet voorbeeld van de impact van AI is het vermogen om met geavanceerde algoritmes personeelsverloop te voorspellen. Hierdoor kunnen bedrijven proactief maatregelen nemen om talent te behouden, zoals het aanbieden van ontwikkelingskansen voor medewerkers.

Mens en Machine: Een Symbiotische Toekomst

De symbiotische toekomst van mens en machine in HR werd belicht. Het gaat niet om vervanging, maar om samenwerking. De lezing illustreerde hoe AI HR-professionals kan ondersteunen bij het verbeteren van processen, datagestuurde besluitvorming en het creëren van een betere werkomgeving voor medewerkers. Naast inzicht in de huidige trends in AI en HR, bood de lezing inspiratie voor de toekomst. Inspirerende case studies werden gedeeld, waarbij bedrijven met succes AI integreerden in hun HR-strategieën. De visie op HR in het digitale tijdperk werd geschetst, waarin AI niet slechts een hulpmiddel is, maar een partner die HR-professionals helpt om betere resultaten te behalen.

Ontdek Meer en Blijf Up-to-Date

Voor diepgaandere inzichten en praktische tips over hoe Kunstmatige Intelligentie de HR-ruimte transformeert, nodig ik u van harte uit om mijn website te bezoeken en mijn e-learning aanbod te verkennen. Vergeet ook niet om u te abonneren op mijn YouTube-kanaal, waar ik complexe technologische concepten vertaal naar begrijpelijke taal. Op mijn YouTube-kanaal deel ik gedetailleerde uitleg over opkomende technologieën zoals Blockchain, Artificial Intelligence, en Digitale Transformatie, en hoe ze kunnen worden toegepast in diverse industrieën. Voor boekingen van workshops en lezingen kunt u contact opnemen met Speakers Academy

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer