Docentendagen Stichting Praktijkleren

5 april 2023

Onlangs had ik het genoegen te spreken op de Docentendagen voor docenten van ROC’s vanuit heel Nederland. Dit evenement bood een unieke gelegenheid om collega’s van Groningen en Friesland tot Zeeland en Limburg te ontmoeten en te vertellen en enthousiasmeren over Nieuwe Technologie.

Tijdens het evenement heb ik een keynote lezing en een workshop gegeven over “De rol van nieuwe technologie binnen de Business Services”. Als met een passie voor Nieuwe Technologie zoals Blockchain en Kunstmatige Intelligentie, was ik enthousiast om mijn expertise over dit onderwerp te delen.

Het was voor mij geweldig om weer samen te werken met Stichting Praktijkleren, een bekende en zeer gewaardeerde klant van mij. Samen met hen heb ik Blockchain oriëntatie en verdieping Keuzemodules ontwikkeld, evenals bijbehorende landelijke examens, en vervolgens ook nog de docenten getraind om deze keuzemodules aan hun studenten te kunnen geven.

In mijn keynote lezing verkende ik samen met het de aanwezige docenten de rol van nieuwe technologie binnen de Business Services. Ik besprak de impact van technologieën zoals Blockchain, AI en IoT op de manier waarop bedrijven opereren en met klanten omgaan. Ik benadrukte ook het belang om studenten voor te bereiden op een toekomst waarin deze technologieën een steeds belangrijkere rol zullen spelen.

We verkenden het concept Blockchain, de onderliggende technologie en de verschillende soorten Blockchains die er bestaan. We bespraken ook de potentiële voordelen en uitdagingen van het gebruik van Blockchain-technologie in de zakelijke dienstverlening.

Deze docentendagen waren een inspirerende en verhelderende ervaring voor alle betrokkenen. Het was een genoegen om mijn kennis en expertise te delen met zo’n gemotiveerde en betrokken groep docenten, en ik kijk ernaar uit om met Stichting Praktijkleren en anderen te blijven samenwerken om leerlingen voor te bereiden op een toekomst waarin nieuwe technologieën een centrale rol zullen spelen.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts