“Hack de Toekomst” bij ROC Aventus

14 maart 2019

Vandaag heb ik deelgenomen aan de Hackathon “Hack de Toekomst” bij ROC Aventus. Samen met vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Ik was onderdeel van een enthousiast team dat deelnam aan de uitdaging “Skills van de toekomst”.

De Hackathon begon met veel energie en enthousiasme. We werden in teams ingedeeld en kregen de opdracht om in korte tijd innovatieve oplossingen te bedenken en te ontwikkelen om de vaardigheden van studenten beter te laten aansluiten op de eisen van de arbeidsmarkt in de toekomst. Het was een geweldige kans om creatief na te denken en samen te werken met professionals uit verschillende disciplines.

Gedurende de dag werkten we intensief aan ons project, waarbij we gebruik maakten van nieuwe technologieën en innovatieve ideeën. We brainstormden, ontwikkelden concepten en werkten aan prototypes. Het was geweldig om te zien hoe iedereen in ons team zijn of haar unieke vaardigheden en expertise inbracht om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Naast het harde werken was er ook ruimte voor interactie en kennisuitwisseling met andere teams en deelnemers. We konden elkaar inspireren en van elkaar leren, wat de ervaring nog waardevoller maakte. Er waren ook mentoren en experts aanwezig die ons hielpen met advies en feedback, wat erg waardevol was voor ons proces.

Aan het einde van de dag was het tijd om onze resultaten te presenteren aan de jury. Elk team deelde hun innovatieve oplossingen en presenteerde hun prototypes. Het was geweldig om te zien hoeveel creativiteit en innovatie er was ontstaan tijdens deze Hackathon.

Hoewel ons team niet als winnaar uit de bus kwam, was de ervaring van de Hackathon zeer waardevol. Het heeft ons bewust gemaakt van de impact van nieuwe technologieën op de arbeidsmarkt en heeft ons doen realiseren welke vaardigheden essentieel zijn voor de toekomst. Het heeft ons ook laten zien hoe belangrijk het is om samen te werken tussen onderwijs en bedrijfsleven om de aansluiting tussen beide te verbeteren en studenten voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst.

Ik wil graag ROC Aventus bedanken voor het organiseren van deze inspirerende Hackathon en voor de mogelijkheid om deel te nemen aan dit geweldige evenement. Het was een waardevolle ervaring die mijn kijk op de toekomst van onderwijs en arbeidsmarkt heeft verbreed en mij heeft gemotiveerd om verder na te denken over de skills van de toekomst en hoe we studenten hierop kunnen voorbereiden.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Een blik op de toekomst van retail

Een blik op de toekomst van retail

Een gesprek aan tafel en een diepgaand webinar Het was een geweldige ervaring om als gespreksleider aan tafel te zitten met experts uit de retailsector tijdens ons recente webinar. Ik had enorm veel plezier in deze opdracht en ik kijk al uit naar...

Lees meer
De fascinerende wereld van NFT’s

De fascinerende wereld van NFT’s

Ontdek hoe ze het digitale landschap transformeren Inleiding Welkom in de boeiende wereld van Non-Fungible Tokens (NFT's)! Samen met het VIDT Awareness Team hebben we een nieuwe video gemaakt om je alles te leren over deze revolutionaire...

Lees meer