Hogeschool van Amsterdam

9 november 2018

Ik had het genoegen om een lezing te geven aan de studenten van de minor “Management of Creativity & Innovation” aan de Hogeschool van Amsterdam. Het onderwerp van mijn lezing was Blockchain, maar met een focus op innovatie, disruptie, sleutelvaardigheden voor de toekomst, en hoe om te gaan met weerstand tegen verandering binnen organisaties.

De timing van mijn lezing was perfect, want de studenten waren net begonnen met hun innovatieweken, waarin ze problemen zouden analyseren en oplossingen zouden bedenken op verschillende gebieden, waaronder onderwijs, robotisering bij de politie en arbeidsparticipatie van mensen met autisme. Ik was enthousiast om mijn kennis en ervaringen te delen met deze pientere jonge geesten.

Tijdens mijn lezing gaf ik de studenten inzicht in hoe bedrijven omgaan met verandering en waarom het voor hen een uitdaging is om te reageren op technologie die het speelveld volledig kan veranderen. Ik gaf voorbeelden van de introductie van de personal computer, het internet en mijn specialiteit, Blockchain.

Ik zorgde ervoor dat ik het principe van Blockchain introduceerde op een manier die begrijpelijk was voor alle aanwezige studenten en benadrukte waarom deze technische innovatie een bedreiging vormt voor de bestaande mores van banken en verzekeringsmaatschappijen. Ik geloof dat het begrijpen van de impact van nieuwe technologie op bestaande industrieën cruciaal is voor studenten die de arbeidsmarkt betreden in de huidige en toekomstige samenleving.

Naast het bespreken van het potentieel van Blockchain, gaf ik de studenten tips over hoe ze zich kunnen voorbereiden op een werkzaam leven in de huidige en toekomstige samenleving. Ik benadrukte het belang om een autodidact te zijn als het gaat om het absorberen van nieuwe informatie en het voortdurend bijscholen, netwerken om sterke connecties in hun vakgebied op te bouwen, en leren samenwerken met mensen met verschillende vaardigheden.

Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om te spreken met de studenten van de minor “Management of Creativity & Innovation” aan de Hogeschool van Amsterdam. Het was een genoegen om met deze slimme en getalenteerde mensen om te gaan en mijn kennis en ervaringen met hen te delen. Ik hoop dat mijn lezing en advies hen heeft geïnspireerd om hun passies na te streven en een positieve invloed op de wereld te hebben.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer