Hogeschool van Amsterdam

9 november 2018

Ik had het genoegen om een lezing te geven aan de studenten van de minor “Management of Creativity & Innovation” aan de Hogeschool van Amsterdam. Het onderwerp van mijn lezing was Blockchain, maar met een focus op innovatie, disruptie, sleutelvaardigheden voor de toekomst, en hoe om te gaan met weerstand tegen verandering binnen organisaties.

De timing van mijn lezing was perfect, want de studenten waren net begonnen met hun innovatieweken, waarin ze problemen zouden analyseren en oplossingen zouden bedenken op verschillende gebieden, waaronder onderwijs, robotisering bij de politie en arbeidsparticipatie van mensen met autisme. Ik was enthousiast om mijn kennis en ervaringen te delen met deze pientere jonge geesten.

Tijdens mijn lezing gaf ik de studenten inzicht in hoe bedrijven omgaan met verandering en waarom het voor hen een uitdaging is om te reageren op technologie die het speelveld volledig kan veranderen. Ik gaf voorbeelden van de introductie van de personal computer, het internet en mijn specialiteit, Blockchain.

Ik zorgde ervoor dat ik het principe van Blockchain introduceerde op een manier die begrijpelijk was voor alle aanwezige studenten en benadrukte waarom deze technische innovatie een bedreiging vormt voor de bestaande mores van banken en verzekeringsmaatschappijen. Ik geloof dat het begrijpen van de impact van nieuwe technologie op bestaande industrieën cruciaal is voor studenten die de arbeidsmarkt betreden in de huidige en toekomstige samenleving.

Naast het bespreken van het potentieel van Blockchain, gaf ik de studenten tips over hoe ze zich kunnen voorbereiden op een werkzaam leven in de huidige en toekomstige samenleving. Ik benadrukte het belang om een autodidact te zijn als het gaat om het absorberen van nieuwe informatie en het voortdurend bijscholen, netwerken om sterke connecties in hun vakgebied op te bouwen, en leren samenwerken met mensen met verschillende vaardigheden.

Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om te spreken met de studenten van de minor “Management of Creativity & Innovation” aan de Hogeschool van Amsterdam. Het was een genoegen om met deze slimme en getalenteerde mensen om te gaan en mijn kennis en ervaringen met hen te delen. Ik hoop dat mijn lezing en advies hen heeft geïnspireerd om hun passies na te streven en een positieve invloed op de wereld te hebben.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Een blik op de toekomst van retail

Een blik op de toekomst van retail

Een gesprek aan tafel en een diepgaand webinar Het was een geweldige ervaring om als gespreksleider aan tafel te zitten met experts uit de retailsector tijdens ons recente webinar. Ik had enorm veel plezier in deze opdracht en ik kijk al uit naar...

Lees meer
De fascinerende wereld van NFT’s

De fascinerende wereld van NFT’s

Ontdek hoe ze het digitale landschap transformeren Inleiding Welkom in de boeiende wereld van Non-Fungible Tokens (NFT's)! Samen met het VIDT Awareness Team hebben we een nieuwe video gemaakt om je alles te leren over deze revolutionaire...

Lees meer