Inspirerende Innovatie: KVK Innovatie Top 100 Event

30 november 2022

Op woensdag 30 november 2022 was ik aanwezig bij het KvK Innovatie Top 100 Event. Als ondernemer met een passie voor innovatie vond ik het geweldig om deel uit te maken van een evenement dat baanbrekende ideeën vierde en mogelijkheden bood voor leren, netwerken en inspiratie. Het evenement werd gehouden in de Prodentfabriek in Amersfoort, met een reeks boeiende sprekers, interactieve sessies en een kans om in contact te komen met collega-ondernemers.

Het evenement begon met een energieke opening door Harm Edens. Hij introduceerde de eerste keynote spreker, Kees Aarts, de oprichter van Protix, ’s werelds grootste insectenkwekerij. Kees Aarts deelde zijn inspirerende reis om een duurzaam bedrijf op te bouwen en de kracht van samenwerking om innovatie te stimuleren. Hij benadrukte het belang van slimme partnerschappen, strategische planning en het integreren van duurzaamheid in de kern van de bedrijfsstrategie en innovatie-inspanningen. Zijn verhaal was werkelijk boeiend en benadrukte hoe innovatie een positieve impact kan hebben en het succes in het hedendaagse bedrijfsleven kan stimuleren.

Na de openingssessie was het tijd om het Innovatieplein te verkennen, waar verschillende activiteiten en sessies tegelijkertijd plaatsvonden. Het Innovatieplein bruiste van de energie, en ik was enthousiast om met collega-ondernemers in contact te komen, van hun verhalen te leren en nieuwe ideeën en technologieën te ontdekken. Ik kreeg de kans om een live podcast bij te wonen en een paneldiscussie met succesvolle ondernemers en deskundigen die hun inzichten deelden over onderwerpen variërend van het opschalen van bedrijven tot toegang tot financiering via speciale programma’s en subsidies.

Een van de hoogtepunten van het evenement was de Groeisessie met Marleen Basart, de oprichter van BitesWeLove, een bedrijf dat een snelle groei en succes heeft ervaren in de gezonde snackindustrie. Marleen deelde haar ervaringen en uitdagingen bij het internationaal uitbreiden van haar bedrijf met behoud van de bedrijfscultuur en -waarden. Haar praktische tips en geleerde lessen waren van onschatbare waarde, en ik merkte dat ik veel aantekeningen maakte en nieuwe perspectieven kreeg op het beheren van groei, het ontwikkelen van organisatiestructuur en -strategie, en het evolueren als ondernemer.

Het interactieve karakter van het evenement bood ruime mogelijkheden om in contact te komen met mede-innovatoren, ideeën uit te wisselen en te leren van hun ervaringen. Er was een verscheidenheid aan bedrijven die op het evenement vertegenwoordigd waren, van starters tot gevestigde bedrijven, allemaal met unieke innovatieverhalen en -reizen.

Het evenement werd afgesloten met een netwerkreceptie, die de gelegenheid bood om in contact te komen met andere deelnemers, contactgegevens uit te wisselen en zinvolle relaties op te bouwen. Ik verliet het evenement met een gevoel van inspiratie, motivatie en gewapend met nieuwe kennis en inzichten die ik kan toepassen op mijn eigen bedrijf en innovatie-inspanningen.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer