ISO Meeting in Moskou: Werken aan Blockchain Standaarden voor de Digitale Economie

25 oktober 2018

Wat een geweldige week was het in Moskou! Ik mocht Nederland vertegenwoordigen tijdens de ISO Meeting over Blockchain en Distributed Ledger Technology (DLT). Samen met professionals uit maar liefst 30 verschillende landen hebben we vier dagen lang intensief gewerkt aan de standaardisatie van Blockchain en DLT. Het was een inspirerende ervaring waarbij we niet alleen veel progressie hebben geboekt, maar ook genoten hebben van elkaars gezelschap.

De conferentie vond plaats in het prachtige Intercontinental hotel in Moskou en stond in het teken van “Blockchain in de Digitale Economie”. Tijdens de conferentie werden verschillende use cases van Blockchain gedeeld en waren er boeiende paneldiscussies. Een van de hoogtepunten was de presentatie van Roman Beck over “Some Reflections on the Economic Implications of the Emerging Blockchain Economy”. Het was verfrissend om te zien dat er naast de technische aspecten van Blockchain ook aandacht was voor de economische implicaties ervan. Een diepgaande discussie over dit onderwerp is absoluut noodzakelijk naast de vele ’tech-conferenties’.

Naast het werken binnen de Studiegroep “Blockchain Use Cases”, mocht ik ook deelnemen aan de strategische bedrijfsplanning en de Coördinatiegroep voor Conveners voor het onderwerp “Communications” van het Technisch Comité. Het was een eer om samen te werken met zoveel getalenteerde professionals van over de hele wereld en samen te werken aan de ontwikkeling van internationale standaarden voor Blockchain en DLT.

Ik wil graag mijn dank uitspreken aan NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) en DBC (Dutch Blockchain Coalition) voor het mogelijk maken van deze geweldige ervaring. Ook wil ik Jaap van der Marel, Ad Kroft en Djuri Baars bedanken voor hun inzet en samenwerking gedurende deze week. Het was een unieke kans om bij te dragen aan de standaardisatie van Blockchain en DLT, en ik ben trots dat ik Nederland mocht vertegenwoordigen.

Al met al was het een onvergetelijke week in Moskou. Het was niet alleen hard werken, maar ook een geweldige gelegenheid om te netwerken, kennis uit te wisselen en nieuwe vriendschappen te sluiten met professionals uit verschillende landen. Ik kijk uit naar de verdere ontwikkelingen op het gebied van Blockchain standaardisatie en de rol die Nederland hierin kan spelen. Het was een ervaring om nooit te vergeten!

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Een blik op de toekomst van retail

Een blik op de toekomst van retail

Een gesprek aan tafel en een diepgaand webinar Het was een geweldige ervaring om als gespreksleider aan tafel te zitten met experts uit de retailsector tijdens ons recente webinar. Ik had enorm veel plezier in deze opdracht en ik kijk al uit naar...

Lees meer
De fascinerende wereld van NFT’s

De fascinerende wereld van NFT’s

Ontdek hoe ze het digitale landschap transformeren Inleiding Welkom in de boeiende wereld van Non-Fungible Tokens (NFT's)! Samen met het VIDT Awareness Team hebben we een nieuwe video gemaakt om je alles te leren over deze revolutionaire...

Lees meer