Journey to the Cloud

5 juli 2023

Mythen en Waarheden Verkend in Ons Nieuwe Webinar

Het is weer tijd voor een gloednieuwe aflevering van Ctalk! Klik hier om te kijken

De migratie naar de cloud is een onderwerp dat door veel organisaties wordt verkend, maar het is ook een thema dat vaak met onduidelijkheid en misvattingen is omgeven. Er doen veel verhalen de ronde over de cloud en het bijbehorende migratieproces, wat vaak leidt tot verwarring en misvattingen.

Is de cloud daadwerkelijk goedkoper dan traditionele on-premise oplossingen? Of is het juist op de lange termijn duurder? Wordt alles echt eenvoudiger in de cloud? Brengt werken in de cloud meer risico’s met zich mee? Deze vragen en andere zijn het onderwerp van onze laatste Ctalk-aflevering, waar we proberen een helder en genuanceerd beeld te schetsen van de echte implicaties van een cloudmigratie.

Voor velen is de overstap van on-premise naar cloud een grote, soms intimiderende stap. Of je nu je bestaande applicaties migreert of vanaf nul begint met een cloud-based ERP-implementatie, in beide gevallen betreed je onbekend terrein. Dit kan voelen als een risico, maar het is belangrijk te onthouden dat een migratie naar de cloud ook veel voordelen met zich mee kan brengen.

Een succesvolle cloudmigratie kan je organisatie profiteren van kosteneffectiviteit op de lange termijn, verbeterde veerkracht, grotere flexibiliteit, verbeterde prestaties en schaalbaarheid van applicaties en processen. Dus de grote vraag is: hoe zorg je ervoor dat jouw cloudmigratie succesvol is?

Om deze vraag te beantwoorden, heb ik in ons webinar diepgaande gesprekken gevoerd met Paul Muller, Scale Manager bij AWS, Richard Berkel, RISE-strategist bij SAP, en Gerben Moerland, Directeur van Oliver IT. Elk van deze experts heeft unieke inzichten en waardevolle ervaringen gedeeld over hoe je succesvol een cloudmigratie kan navigeren.

Samen hebben we gekeken naar de belangrijkste overwegingen bij het plannen van een migratie, de valkuilen die je moet vermijden, de voordelen waar je op moet mikken, en hoe je risico’s kunt beheersen. We hebben de do’s en don’ts voor een succesvolle reis naar de cloud besproken, en concrete adviezen gegeven voor organisaties die de sprong willen wagen.

In het licht van de snelle technologische vooruitgang en de groeiende afhankelijkheid van digitale infrastructuur,

is de overstap naar de cloud niet langer een kwestie van ‘als’, maar eerder van ‘wanneer’ en ‘hoe’. Het is essentieel om de nuances van deze transitie te begrijpen en bewuste, weloverwogen beslissingen te nemen. Deze aflevering van Ctalk dient als een uitgebreide gids, ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het ontvouwen van hun eigen succesvolle ‘Journey to the Cloud’.

Bij het navigeren door de complexiteiten van cloudmigratie, is het belangrijk om rekening te houden met zowel de mogelijke risico’s als de talrijke voordelen. Met de inzichten en expertise van onze gasten zijn we ervan overtuigd dat deze Ctalk-aflevering je zal voorzien van de nodige tools en kennis om jouw eigen reis naar de cloud met vertrouwen tegemoet te treden.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

Verrassende Relevantie en Inzichten In juni heb ik 10 sessies mogen verzorgen voor een diverse groep professionals van BDO Global en BDO Nederland. Deze sessies, gericht op C-level managers, functionele managers en end-users, draaide om AI...

Lees meer