Keuze Module en Examen Blockchain ontwikkelen

14 oktober 2021

Als expert op het gebied van nieuwe technologieën ben ik benaderd door het ROC van Amsterdam om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van keuze modules over blockchain voor het MBO onderwijs in Nederland. Samen met Stichting Praktijkleren en Brainstud, de ontwikkelaar van de leeromgeving, heb ik dit project met enthousiasme opgepakt. Het resultaat: een boeiende orientatie module en een verdiepingsmodule!

In de keuze modules leren studenten over wat blockchain is, hoe het gebruikt kan worden en welke mogelijkheden het biedt, maar ook welke uitdagingen het met zich meebrengt. Het is belangrijk om zowel de kansen als de risico’s van deze nieuwe technologie te begrijpen, en dat is precies wat we met deze module willen bereiken. Door middel van interactieve lessen, praktijkopdrachten en reflectieopdrachten worden studenten uitgedaagd om kritisch na te denken over de impact van blockchain op verschillende sectoren en maatschappelijke vraagstukken.

Een van de bijzondere kenmerken van deze keuze modules is de focus op praktijkgericht leren. In samenwerking met Stichting Praktijkleren hebben we praktijkopdrachten toegevoegd aan de module, zodat studenten de kans krijgen om hun opgedane kennis direct toe te passen in real-life situaties. Dit helpt hen om een beter begrip te krijgen van de praktische toepassingen van blockchain en de uitdagingen die zich kunnen voordoen bij het implementeren ervan.

De ontwikkeling van deze keuze modules was een uitdagend proces, maar ik ben trots op het resultaat. Samen met mijn partners hebben we modules neergezet die up-to-date is met de nieuwste ontwikkelingen in het veld van blockchain en die aansluit bij de behoeften van MBO studenten. Deze keuze modules bieden een waardevolle aanvulling op het curriculum van het MBO onderwijs in Nederland en stelt studenten in staat om hun expertise op het gebied van blockchain verder te ontwikkelen.

Ook hebben we de examens voor deze modules ontwikkeld en succesvol geïmplementeerd. Het is belangrijk dat studenten de mogelijkheid hebben om hun kennis en vaardigheden te kunnen toetsen en te laten zien wat ze hebben geleerd. Met de ontwikkeling van de examens zorgen we voor een gestructureerde manier van beoordelen en valideren van de opgedane kennis en vaardigheden op het gebied van blockchain.

De volgende stap in dit proces is het opleiden van MBO docenten in Nederland. Ik zal mijn expertise gebruiken om docenten te trainen en te ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van de lessen over blockchain voor hun studenten. Het is van groot belang dat docenten goed zijn voorbereid en beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om de leerervaring van de studenten te optimaliseren.

Ik kijk met trots terug op mijn bijdrage aan de ontwikkeling van de keuze modules over blockchain voor het MBO onderwijs in Nederland. Het is een spannend en innovatief gebied waarin ik het belangrijk vind om mijn expertise te delen en anderen te helpen om te leren en te groeien. Ik ben enthousiast over de volgende stappen in dit proces, waarbij ik de MBO docenten zal opleiden en ondersteunen, en ik ben ervan overtuigd dat deze keuze module een waardevolle aanvulling zal zijn op het onderwijsaanbod in Nederland en studenten zal helpen om zich voor te bereiden op de technologische uitdagingen van de toekomst.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

Verrassende Relevantie en Inzichten In juni heb ik 10 sessies mogen verzorgen voor een diverse groep professionals van BDO Global en BDO Nederland. Deze sessies, gericht op C-level managers, functionele managers en end-users, draaide om AI...

Lees meer