Launch Lab Tech Start Community

16 maart 2018

Blockchain-technologie verandert de manier waarop we zaken doen, en op 16 maart 2018 had ik het genoegen om een workshop te leiden over de mogelijkheden die Blockchain-technologie biedt aan ondernemers, consultants en professionals. Als je iemand bent die nieuwsgierig is naar wat Blockchain-technologie is en hoe het jouw organisatie ten goede kan komen, dan is deze blogpost voor jou.

Blockchain-technologie wordt vaak geassocieerd met cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar het potentieel ervan gaat veel verder dan dat. In deze workshop onderzochten we hoe Blockchain de essentiële operaties van bedrijven en de samenleving kan veranderen, vooral als het gaat om gebieden waar derden, zoals banken, notarissen, kadasters en andere sectoren, verantwoordelijk zijn voor controle en vertrouwen.

We begonnen met een duik in de geschiedenis van Bitcoin en de Blockchain, om context te bieden en de ideologie erachter te begrijpen. Daarna verkenden we de technologie, waarbij we ons verdiepten in algemene termen als DLT, Blokken, Encryptie en Smart Contracts. We deden ook praktische oefeningen om te laten zien hoe ze werken.

Tijdens de workshop bespraken we de kansen en uitdagingen die Blockchain-technologie organisaties kan bieden. We bespraken bijvoorbeeld of informatie op de Blockchain veilig is, en onderzochten enkele van de potentiële toepassingen in verschillende sectoren, zoals onderwijs, energie, gezondheidszorg en de voedselindustrie.

Een van de belangrijkste conclusies van de workshop was dat Blockchain-technologie de manier waarop we zaken doen op vele manieren kan veranderen. Het kan ons helpen tijd en geld te besparen, activiteiten te stroomlijnen, de transparantie te vergroten en fraude te verminderen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de technologie zich nog in de beginfase bevindt en dat er nog veel uitdagingen moeten worden overwonnen, zoals schaalbaarheid, veiligheid en interoperabiliteit.

Het mooie van Blockchain-technologie is dat je geen ICT-deskundige hoeft te zijn om het te begrijpen. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en de bereidheid om bestaande paradigma’s uit te dagen. Met dat in gedachten sloten we de workshop af met een vraag- en antwoordsessie waarin we alle vragen van de deelnemers over Blockchain behandelden.

Als u geïnteresseerd bent om meer te leren over Blockchain technologie en hoe het uw organisatie ten goede kan komen, dan moedig ik u aan om een workshop bij te wonen of wat onderzoek te doen naar het onderwerp. Het potentieel van Blockchain is enorm, en het is slechts een kwestie van tijd voordat het een integraal onderdeel wordt van de manier waarop we zaken doen.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Een blik op de toekomst van retail

Een blik op de toekomst van retail

Een gesprek aan tafel en een diepgaand webinar Het was een geweldige ervaring om als gespreksleider aan tafel te zitten met experts uit de retailsector tijdens ons recente webinar. Ik had enorm veel plezier in deze opdracht en ik kijk al uit naar...

Lees meer
De fascinerende wereld van NFT’s

De fascinerende wereld van NFT’s

Ontdek hoe ze het digitale landschap transformeren Inleiding Welkom in de boeiende wereld van Non-Fungible Tokens (NFT's)! Samen met het VIDT Awareness Team hebben we een nieuwe video gemaakt om je alles te leren over deze revolutionaire...

Lees meer