Live Event Europese Blockchain Observatory & Forum

8 juli 2022

Als Blockchain en Nieuwe Technology Subject Matter Expert ben ik sinds 2018 lid van het panel van de Europese Blockchain Observatory & Forum (EUBOF). De afgelopen twee jaar hebben we helaas alleen online vergaderingen gehad, maar afgelopen vrijdag was het eindelijk tijd voor een live bijeenkomst op het hoofdkantoor van de EU in Brussel! Het was geweldig om de sfeer weer te proeven en iedereen weer live te kunnen spreken.

Tijdens het evenement werden interessante paneldiscussies gehouden over de ontwikkelingen van Blockchain, Metaverse & Web3.0, en de energiesector. Een bijzonder boeiende presentatie was die van INATBA over de toekomst van digitale identiteit in Europa.

De discussies over Blockchain waren uiterst relevant en inspirerend. Er werd gesproken over de groeiende adoptie van Blockchain in verschillende sectoren en de potentiële impact op de economie, samenleving en de publieke sector. Ook de opkomst van Metaverse en Web3.0, waarin virtuele werelden en gedecentraliseerde ecosystemen centraal staan, werd uitvoerig besproken. De energie sector was een ander interessant onderwerp, waarbij de toepassing van Blockchain technologie kan bijdragen aan meer efficiëntie, transparantie en duurzaamheid.

Erg interessant was ook de presentatie van INATBA over digitale identiteit in Europa. Het belang van een veilige, betrouwbare en gebruikersgerichte digitale identiteit wordt steeds groter in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. INATBA presenteerde de laatste ontwikkelingen en uitdagingen op dit gebied, en de rol die Blockchain kan spelen bij het waarborgen van privacy, beveiliging en controle over persoonlijke gegevens.

Naast de inhoudelijke discussies was het ook waardevol om weer in persoon te kunnen netwerken en contact te leggen met andere experts op het gebied van Blockchain en digitale technologieën. Het uitwisselen van kennis, ervaringen en ideeën draagt bij aan een bredere bewustwording en begrip van de potentie van Blockchain en andere nieuwe technologieën.

Ik kijk met plezier terug op een inspirerend en waardevol evenement. Het was geweldig om weer live bijeen te kunnen komen en te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Blockchain, Metaverse & Web3.0 en de energiesector. De presentatie van INATBA over digitale identiteit in Europa was bijzonder interessant en heeft mijn inzicht in dit onderwerp vergroot. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met mijn collega-experts en deelname aan toekomstige evenementen om de adoptie en bewustwording van Blockchain in Europa te bevorderen.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Een blik op de toekomst van retail

Een blik op de toekomst van retail

Een gesprek aan tafel en een diepgaand webinar Het was een geweldige ervaring om als gespreksleider aan tafel te zitten met experts uit de retailsector tijdens ons recente webinar. Ik had enorm veel plezier in deze opdracht en ik kijk al uit naar...

Lees meer
De fascinerende wereld van NFT’s

De fascinerende wereld van NFT’s

Ontdek hoe ze het digitale landschap transformeren Inleiding Welkom in de boeiende wereld van Non-Fungible Tokens (NFT's)! Samen met het VIDT Awareness Team hebben we een nieuwe video gemaakt om je alles te leren over deze revolutionaire...

Lees meer