Live Event Europese Blockchain Observatory & Forum

8 juli 2022

Als Blockchain en Nieuwe Technology Subject Matter Expert ben ik sinds 2018 lid van het panel van de Europese Blockchain Observatory & Forum (EUBOF). De afgelopen twee jaar hebben we helaas alleen online vergaderingen gehad, maar afgelopen vrijdag was het eindelijk tijd voor een live bijeenkomst op het hoofdkantoor van de EU in Brussel! Het was geweldig om de sfeer weer te proeven en iedereen weer live te kunnen spreken.

Tijdens het evenement werden interessante paneldiscussies gehouden over de ontwikkelingen van Blockchain, Metaverse & Web3.0, en de energiesector. Een bijzonder boeiende presentatie was die van INATBA over de toekomst van digitale identiteit in Europa.

De discussies over Blockchain waren uiterst relevant en inspirerend. Er werd gesproken over de groeiende adoptie van Blockchain in verschillende sectoren en de potentiële impact op de economie, samenleving en de publieke sector. Ook de opkomst van Metaverse en Web3.0, waarin virtuele werelden en gedecentraliseerde ecosystemen centraal staan, werd uitvoerig besproken. De energie sector was een ander interessant onderwerp, waarbij de toepassing van Blockchain technologie kan bijdragen aan meer efficiëntie, transparantie en duurzaamheid.

Erg interessant was ook de presentatie van INATBA over digitale identiteit in Europa. Het belang van een veilige, betrouwbare en gebruikersgerichte digitale identiteit wordt steeds groter in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. INATBA presenteerde de laatste ontwikkelingen en uitdagingen op dit gebied, en de rol die Blockchain kan spelen bij het waarborgen van privacy, beveiliging en controle over persoonlijke gegevens.

Naast de inhoudelijke discussies was het ook waardevol om weer in persoon te kunnen netwerken en contact te leggen met andere experts op het gebied van Blockchain en digitale technologieën. Het uitwisselen van kennis, ervaringen en ideeën draagt bij aan een bredere bewustwording en begrip van de potentie van Blockchain en andere nieuwe technologieën.

Ik kijk met plezier terug op een inspirerend en waardevol evenement. Het was geweldig om weer live bijeen te kunnen komen en te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Blockchain, Metaverse & Web3.0 en de energiesector. De presentatie van INATBA over digitale identiteit in Europa was bijzonder interessant en heeft mijn inzicht in dit onderwerp vergroot. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met mijn collega-experts en deelname aan toekomstige evenementen om de adoptie en bewustwording van Blockchain in Europa te bevorderen.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer