Mee met de toekomst

17 april 2023

De zakenwereld verandert voortdurend en het is van cruciaal belang dat je op de hoogte blijft. De toekomst van jouw baan en jouw bedrijf hangt af van je vermogen om de technologische ontwikkelingen bij te houden. Het monitoren van nieuwe technologieën en trends kan omslachtig en tijdrovend zijn – en waar begin je eigenlijk?

Welke industrieën en bedrijven hebben er al baat bij om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen? En hoe kan ik die kennis toepassen op mijn rol of bedrijf?

In deze serie van 4 blogs vertel ik je over het model dat ik heb ontwikkeld om bedrijven te begeleiden op hun reis naar de toekomst.

Het begint allemaal met Observatie: je bewust worden van wat er om je heen gebeurt, kennis nemen van ontwikkelingen die (of niet) relevant zijn voor je rol en bedrijf – en de urgentie van het opzetten van een duurzaam bedrijfsmodel en het creëren van kansen voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Zo blijf je als bedrijf en als medewerker op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen. Door op de hoogte te blijven van deze veranderingen, blijf je veerkrachtig en relevant.

Als je een manager of leider bent, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in jouw branche. Zo kunt je begrijpen hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze veranderingen en kun je je daarop aanpassen. Het betekent ook dat je jouw medewerkers kunt voorbereiden op de toekomst; door hen uit te rusten met de vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om te slagen in deze nieuwe omgeving.

Een andere belangrijke factor is om te zien hoe deze ontwikkelingen kunnen worden toegepast op jouw rol of bedrijf. Als je bijvoorbeeld een HR-manager bent en je hebt gehoord over een nieuwe technologie die de manier waarop werkgevers talent werven zal veranderen, zou het nuttig voor je zijn om te begrijpen hoe deze ontwikkeling jouw functie beïnvloedt en welke impact het zou kunnen hebben op andere aspecten van jouw bedrijf (zoals opleidingskosten).

In mijn volgende blog zal ik het hebben over de tweede fase in dit model: Oriënteren

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer