Moeder geeft les in Blockchain aan Groep 7

10 juli 2018

Ik heb echt een geweldige tijd gehad met het geven van een les over Blockchain op de school van mijn kinderen! Ik heb gesproken over de geschiedenis van transacties, de natuurlijke weerstand van mensen als het gaat om innovaties, het begin van Bitcoin en wat dit betekent voor de manier waarop we transacties doen. Ik heb de basisprincipes van Blockchain uitgelegd en Lego gebruikt om de transparantie en veiligheid van de Blockchain te demonstreren.

Met echte gebruikstoepassingen heb ik laten zien hoe Blockchain kan worden gebruikt voor veilige ticketverkoop en de herkomst van sinaasappels voor sinaasappelsap in de supermarkt.

Het was een heel unieke ervaring en een uitdaging om dit alles op een manier uit te leggen die aansluit bij hun belevingswereld, maar de kinderen waren erg enthousiast, stelden veel vragen en begrepen echt wat ik ze vertelde.

Wat een geweldig publiek, met een open en flexibele geest. Niet één keer hoorde ik “Dat zal nooit werken” of “het is onmogelijk”. Ze hebben zo’n vermogen om buiten de kaders te denken en kansen te zien, zelfs met innovaties waar ik nooit aan had gedacht, zoals holografisch geld 🙂

Ik heb zelfs een heuse Blockchain-quiz gehouden, waarbij bijna alle groepen alle vragen goed hadden. Het niveau van betrokkenheid en begrip was indrukwekkend. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen zo geïnteresseerd waren in de mogelijkheden van Blockchain en hoe ze met hun frisse en creatieve geest nieuwe ideeën en suggesties hadden.

Ik ben dankbaar dat ik de kans kreeg om mijn kennis over Blockchain te delen met deze fantastische groep 11-jarige leerlingen op De Sterrenschool in Apeldoorn. Wie weet, misschien zijn zij wel de toekomstige pioniers van de Blockchain-technologie!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Blockchain? Neem dan contact met mij op!

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

Verkenning van AI in het Onderwijs bij ROC Aventus

Verkenning van AI in het Onderwijs bij ROC Aventus

Praktische AI-Tools voor Docenten Tijdens een recente teamdag voor docenten en stafmedewerkers bij ROC Aventus, had ik de gelegenheid om mijn lezing "ChatGPT in de Klas: AI voor Slimmer Leren en Onderwijzen" te presenteren. Deze sessie was niet...

Lees meer