Ready for Tomorrow’ met Sia Partners: Een Focus op AI en Business Value

6 oktober 2023

Op 5 oktober 2023 mocht ik als keynote speaker optreden tijdens het gerenommeerde “Ready for Tomorrow” event van Sia Partners, georganiseerd in het kunstzinnige H’art Museum in Amsterdam. Deze prestigieuze bijeenkomst trok leiders en beslissers van vooraanstaande organisaties zoals ABN-AMRO, ING, RABO, Vattenfall, Tennet, en Eneco. Het evenement bood een unieke gelegenheid om in een stimulerende culturele omgeving te netwerken en met en van elkaar te leren.

Een Synergie van Innovatie en Business Value

Het centrale thema van het “Ready for Tomorrow” event sloot perfect aan bij de essentie van mijn keynote, die zich concentreerde op innovatie, de meest actuele technologische trends, en het creëren van business value. Een belangrijk onderdeel van mijn presentatie was het ontrafelen van het veelzijdige en vaak misbegrepen concept van Artificial Intelligence (AI). Ik heb uiteengezet dat AI veel meer is dan chatbots zoals ChatGPT; het is een allesomvattend veld dat varieert van machine learning en data-analyse tot neurale netwerken en natural language processing.

Hierbij heb ik specifiek de volgende onderwerpen aangesneden:

  • Het cruciale belang van nieuwe technologieën zoals AI in het sturen van bedrijfsstrategieën, met aandacht voor hoe deze technologieën de digitale transformatie kunnen versnellen.
  • Praktische inzichten en concrete stappen die bedrijven kunnen nemen om de vruchten te plukken van digitale transformatie, gebaseerd op actuele voorbeelden en case studies.
  • Het aanmoedigen van bedrijfsgroei door innovatie, door het identificeren van kansen en het bieden van op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van een organisatie.

Mijn doel was niet alleen om de aanwezigen te informeren, maar ook om handvatten te bieden voor hoe zij hun organisaties toekomstbestendig kunnen maken. Dit door middel van strategische planning en het implementeren van technologische oplossingen die echte zakelijke waarde toevoegen.

Interactief Publieksdebat: Van Theorie naar Praktijk

Na mijn keynote was het mijn taak om een publieksdebat te leiden, waarin stellingen werden besproken die afkomstig waren van klanten van Sia Partners. Dit format zorgde voor een betrokken en interactieve sfeer en bood deelnemers de mogelijkheid om praktische inzichten en ervaringen te delen over wat er op dit moment speelt binnen hun organisaties. De discussies varieerden van ethische overwegingen in de toepassing van AI tot het verbeteren van energie-efficiëntie door middel van digitale transformatie.

Deze interactieve setting bood niet alleen een platform voor het delen van gedachten en ideeën, maar ook een unieke kans voor gezamenlijke probleemoplossing en toekomstplanning. Hierbij kwamen onderwerpen aan bod die naadloos aansloten bij het centrale thema van het event: dat innovatie en de toepassing van nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence essentieel zijn voor het genereren van zakelijke waarde en het verduurzamen van bedrijfsvoering.

Door deze aanpak kwamen we gezamenlijk tot het besef dat de sleutel tot succesvolle digitale transformatie en toekomstbestendigheid in organisaties ligt in het concreet maken van de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Verdieping en Verbinding: De Onmisbare Rol van Netwerken in Digitale Transformatie

Het event werd afgerond met een netwerkborrel en aansluitend een diner, wat de deelnemers de kans gaf om de gesprekken van de dag voort te zetten in een meer informele setting. Deze afsluitende fase was niet alleen bedoeld om te ontspannen na een dag vol inzichten en discussies, maar bood ook de mogelijkheid voor diepgaandere gesprekken en het leggen van nieuwe zakelijke contacten. In deze context kwamen verschillende samenwerkingsmogelijkheden en toekomstige projecten aan het licht, wat aantoont dat het netwerkmoment een integraal onderdeel was van het algehele event.

De combinatie van leerzame keynotes, het interactieve publieksdebat en de netwerkgelegenheden maakte dit event tot een holistische ervaring. Het onderstreepte het belang van een veelzijdige benadering om te anticiperen op toekomstige zakelijke en technologische uitdagingen.

Van inzicht naar actie

Voor diepgaandere inzichten in nieuwe technologieën zoals Blockchain en Artificial Intelligence, en praktische adviezen over hoe u deze kunt integreren in uw organisatie, nodig ik u uit om mijn website Jolanda ter Maten te bezoeken. Voor meer actuele discussies en gedetailleerde analyses is het mogelijk om u te abonneren op mijn YouTube-kanaal. Daarnaast bied ik diverse lezingen en workshops aan via Speakers Academy.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer