Reflectie op 2023: Verbinding en Groei in de Wereld van Technologie

22 december 2023

2023 was een jaar waarin mijn professionele ontwikkeling hand in hand ging met persoonlijke groei. Gedurende dit jaar heb ik nauw samengewerkt met onderwijsinstellingen en bedrijven, waarbij ik niet alleen mijn kennis over AI deelde, maar ook verhalen, inzichten en ervaringen uitwisselde. Deze interacties gingen verder dan educatie; ze waren momenten van wederzijdse inspiratie en diepgaand begrip.

Inspirerende samenwerkingen

In elke workshop, training en lezing met deze professionals was er een voelbare sfeer van samenwerking en een gezamenlijke zoektocht naar kennis en groei. Samen hebben we de vele aspecten van AI verkend, zoals de onderliggende techniek, maar ook ethiek, privacy en de waarde van data. Hierbij discussieerden we over de impact ervan, niet alleen op onze zakelijke activiteiten, maar ook op ons dagelijks leven. Het was geweldig om de momenten van begrip en helderheid op hun gezichten te zien wanneer complexe AI-concepten ineens inzichtelijk werden.

Mijn rol als tech-to-business-vertaler voor juridische professionals was gericht op het vertalen van technologische taal naar begrijpelijke termen. Samen hebben we de impact van AI op de rechtspraktijk ontrafeld, hierdoor kregen ze een beter beeld van de toekomstige (en huidige!) uitdagingen in hun vakgebied.

Mijn samenwerking met VIDT voor de YouTube-serie was een perfect voorbeeld van hoe partnerschappen kunnen leiden tot creatieve en waardevolle content. Samen hebben we complexe concepten zoals Web3 begrijpelijk en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Deze ervaring heeft niet alleen mijn kennis verrijkt, maar heeft ook een platform geboden voor anderen om te leren en te groeien. Bekijk deze video serie hier.

Expertise As A Service (EAAS)

In 2023 ben ik gestart met mijn Expertise As A Service (EAAS) bij Fastlane. Mijn focus lag op het leveren van expertise om de impact van nieuwe technologieën op hun producten- en dienstenportfolio te begrijpen, en wat dit betekent voor hun klanten. Dit model helpt mijn klanten om klaar te zijn voor de toekomst met nieuwe technologie én een beter begrip te krijgen van de behoefte en ontwikkeling van hun eigen klanten.

Het succes van deze EAAS-aanpak heeft me geïnspireerd om deze service in 2024 verder uit te breiden. Ik wil organisaties nog dieper laten begrijpen hoe nieuwe technologieën niet alleen hun operationele processen kunnen transformeren, maar ook hoe ze hun producten en diensten kunnen innoveren. Bovendien kunnen ze hun medewerkers ‘up-to-speed’ brengen met de nieuwste technologieën.

Belangrijk om te vermelden is dat ik in 2024 nog ruimte heb voor één klant die 4 uur per week gebruik wil maken van deze unieke EAAS. Dit biedt een unieke kans voor bedrijven die hun groei en ontwikkeling willen stimuleren in de huidige technologisch gedreven wereld, en die willen profiteren van mijn interim-expertise. Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten!

Doelen voor 2024

Maar dat is niet het enige wat het jaar voor mij in petto heeft. Hier zijn mijn doelen voor 2024:

  1. Ontwikkeling en Lancering van Blended Learning Programma’s in 2024: Deze programma’s zullen klanten voorzien van flexibele leeroplossingen in nieuwe technologieën. Door online en offline leermethoden te combineren, kunnen klanten complexe onderwerpen op het gebied van Nieuwe Technologie effectiever begrijpen en toepassen in hun organisaties. Hiermee blijven ze voorop in de snel veranderende digitale wereld.
  2. Uitbreiden van Partnerschappen en Netwerkuitbreiding: Het aangaan van nieuwe partnerschappen is een cruciaal aspect van mijn groei. Dit biedt toegang tot een breder scala aan expertise en inzichten, wat mijn klanten ten goede komt. Bovendien biedt netwerkuitbreiding toegang tot nieuwe ideeën en oplossingen, wat klanten helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen en het benutten van nieuwe kansen in de markt.
  3. Klantgerichte Contentcreatie: Door regelmatig waardevolle content te delen via blogs en YouTube, kunnen klanten profiteren van de nieuwste inzichten en trends in nieuwe technologieën. Deze strategieën zorgen voor een continue stroom van relevante informatie, waardoor klanten geïnformeerd en up-to-date blijven.
  4. Optimalisatie van de Werkweek voor Meer Impact en Samenwerking In 2024 staat de optimalisatie van mijn werkweek centraal. Mijn doel is om nog efficiënter te werken, niet alleen voor mijn eigen welzijn en goede werk-privé balans, maar ook om een nog grotere impact te hebben op mijn klanten. Dit houdt in dat ik mijn inzet voor open-inschrijving trainingen sterk zal verminderen en uiteindelijk niet meer aan zal bieden, om ruimte te maken voor maatwerkoplossingen. Dit is niet alleen een strategische zet voor beter agendabeheer, maar vooral een stap om mijn werkplezier te vergroten en de samenwerking met mijn klanten te verdiepen.
    Hier profiteren ook mijn klanten van! Met meer ruimte voor maatwerk kunnen we dieper ingaan op hun specifieke behoeften en uitdagingen. Dit resulteert in meer gepersonaliseerde oplossingen en een intensievere samenwerking. Klanten krijgen op maat gemaakte programma’s die naadloos aansluiten op hun doelstellingen en bedrijfscultuur. Het resultaat is een win-winsituatie waarbij mijn klanten niet alleen beter voorbereid zijn op de technologische uitdagingen van morgen, maar ook meer waarde halen uit onze samenwerking. Dit alles draagt bij aan een nog succesvollere toekomst in de snel veranderende wereld van nieuwe technologieën.

Reflecterend op deze ervaringen, realiseer ik me hoe ze hebben bijgedragen aan zowel mijn professionele als persoonlijke groei. Ze hebben me laten zien hoe krachtig en essentieel partnerschappen zijn in de steeds veranderende wereld van technologie. Met dit inzicht kijk ik met enthousiasme uit naar 2024, waarin ik van plan ben nog meer nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om nieuwe partners te ontmoeten, samen innovatieve projecten te ontwikkelen en anderen te helpen hun potentieel volledig te benutten. Mijn doel is om voortdurend te groeien in mijn eigen vakgebied en tegelijkertijd anderen te ondersteunen in hun reis door de dynamische wereld van technologie.

De beste wensen voor 2024

Tot slot wil ik deze gelegenheid aangrijpen om iedereen te bedanken voor een fantastisch jaar vol groei, samenwerking en inzicht. Ik wens jullie allen een vreugdevolle kerst en een schitterend nieuw jaar, boordevol geluk, gezondheid en succes. Moge 2024 een jaar zijn waarin we gezamenlijk nieuwe hoogten bereiken en blijven bouwen aan een toekomst die gedreven wordt door innovatie en verbondenheid. Fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer