Saxion Blockchain Week

16 januari 2020

Vorige week organiseerde het lectoraat Blockchain van Hogeschool Saxion de Saxion Blockchain Week, een leuk evenement waarbij verschillende bijeenkomsten, evenementen, hackathons en masterclasses plaatsvonden op verschillende locaties in de regio. Als deelnemer aan het panel tijdens de afsluiting van de week, samen met andere experts uit de blockchain-industrie, kijk ik terug op een inspirerende en informatieve ervaring.

Een hoogtepunt van de Saxion Blockchain Week was de lectorale rede van lector Jan Veuger, waarin hij zijn inzichten deelde over de convergentie van blockchain-technologie met andere opkomende technologieën en de impact daarvan op verschillende sectoren. Het was fascinerend om te horen hoe blockchain-technologie zich ontwikkelt en steeds meer terrein wint in de wereld van bedrijfsinnovatie en digitale transformatie.

Na de lectorale rede vond een boeiende paneldiscussie plaats, waarin we van gedachten wisselden over de huidige stand van zaken en de toekomstige mogelijkheden van blockchain-technologie. Samen met andere prominente experts, waaronder Marloes Pomp, Peter Verkoulen, Martin Wörsdörfer en René Westra, bespraken we verschillende onderwerpen, variërend van blockchain-toepassingen in de Nederlandse industrie tot de uitdagingen en kansen van blockchain in internationale samenwerkingen.

Daarnaast was het geweldig om te zien dat de blockchain use case van mijn gewaardeerde collega’s bij V-ID, Marnix van den Berg, Joshua Jenster en Pim Voets, “Rembrandt op de Blockchain”, werd aangehaald als een voorbeeld van innovatieve toepassingen van blockchain-technologie. Het toont de potentie van blockchain als een transparante en betrouwbare oplossing voor het valideren en authenticeren van digitale activa.

Ik kijk nu al uit naar het debat over de impact van blockchain op vrijdag 17 januari, waarin ik opnieuw zal deelnemen aan het panel, samen met andere experts zoals Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer, Coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalitie Peter Verkoulen, collega blockchain-expert Marloes Pomp, Saxion Directeur René Westra en Blockchain Research Lab Arizona State University USA Researcher Dragan Boscovic. Het belooft een interessante en levendige discussie te worden over de huidige en toekomstige impact van blockchain-technologie in Nederland en daarbuiten.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts