Stuiten op Nieuwe Technologie

16 augustus 2022

“Serendipiteit”

Je zoekt iets, vindt iets anders, en realiseert je dat wat je gevonden hebt,
meer waardevol voor jou is dan wat je dacht dat je zocht.


Welkom bij mijn allereerste blog! Vanaf nu neem ik jullie maandelijks mee in de wereld van de nieuwe technologie, in begrijpelijke taal! Vaak krijg ik de vraag hoe ik zelf in deze wereld terecht gekomen ben. Daarom begin ik deze serie blogs met mijn verhaal daarover.

Toevalstreffer
Mijn kennismaking met nieuwe technologie was op zijn zachtst gezegd nogal een toevalstreffer. Tijdens het bijwonen van een conferentie, op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van verandermanagement, liep ik per ongeluk de verkeerde workshop binnen. De conferentie werd gehouden in een enorm gebouw in Amsterdam en ik was daar, ondanks mijn strak georganiseerde schema, verdwaald. Omdat de workshops gingen beginnen, liep ik de dichtstbijzijnde workshopruimte binnen. De deur ging dicht, de lichten gingen uit, de workshop begon, en het woord BLOCKCHAIN verscheen op het scherm van de presentator. Ik had geen idee waar het over ging!

Banken worden overbodig?
Ik had al snel door dat de workshop IT-gerelateerd was, voor mij bekende termen als TCP-IP, nodes en encryptie passeerden de revue. Ik werd echter op het verkeerde been gezet toen ik de presentator hoorde zeggen dat “banken overbodig kunnen worden met deze technologie”. Dat kwam voor mij volledig uit de lucht vallen! Na de workshop was ik van plan om deze ‘vreemde nieuwe technologie’ te vergeten, maar zoals het zo vaak gebeurt, kwam ik de term Blockchain overal tegen. Net zoals je overal ineens een witte Toyota ziet rijden als je die zojuist gekocht hebt.

Dit wekte mijn interesse en ik raakte gefascineerd en begon alles te leren wat ik kon over Blockchain. De mensen die ik sprak waren zo enthousiast en gul met het delen van hun Blockchain kennis en zo bouwde ik mijn kennis en netwerk flink uit en werd ik al snel actief in het Blockchain domein. 
Ik vertegenwoordigde Nederland via de NEN in de Technische Commissie van de ISO, voor de standaardisatie van Blockchain, ontwikkelde lesmateriaal en examens voor het beroepsonderwijs in Nederland en trainde de docenten daarvoor en ben sinds 2018 als expert betrokken bij de Europese Commissie.

Nieuwe Technologie toegankelijk maken
Ik besefte me echter dat Blockchain technologie niet op zichzelf staat, en ik begon me te verdiepen in aanpalende gebieden zoals Artificial Intelligence, Cloud, Data en Internet of Things. Ik stuitte hier op een enorme verzameling “buzz woorden” en ingewikkeld technisch jargon. Dit moest anders kunnen! Mijn passie is om kennis voor iedereen toegankelijk te maken en daarmee mensen in hun kracht te zetten, zodat ze daar vanuit zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Daarom heb ik me tot doel gesteld om de complexe materie van nieuwe technologie in begrijpelijke taal voor eenieder uit te leggen.

Oh, en de banken? Die zullen niet zomaar verdwijnen…..

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer