Verkenning van AI in het Onderwijs bij ROC Aventus

9 november 2023

Praktische AI-Tools voor Docenten

Tijdens een recente teamdag voor docenten en stafmedewerkers bij ROC Aventus, had ik de gelegenheid om mijn lezing “ChatGPT in de Klas: AI voor Slimmer Leren en Onderwijzen” te presenteren. Deze sessie was niet alleen een verkenning van AI in het onderwijs, maar bood ook praktische inzichten over hoe docenten AI-tools zoals ChatGPT kunnen inzetten in hun lesmethoden.

Diepgaande Discussies over Ethiek en Bias

Een belangrijk deel van de lezing was gewijd aan de ethische aspecten van AI in het onderwijs, waaronder kwesties als bias in data. Deze discussies waren essentieel om docenten te helpen begrijpen hoe ze AI op een verantwoorde manier kunnen gebruiken, met aandacht voor de nuances en uitdagingen die de technologie met zich meebrengt.

Stimuleren van Kritisch Redeneervermogen

Een ander belangrijk aspect van mijn presentatie was het stimuleren van kritisch denken onder studenten. Ik benadrukte hoe AI-tools kunnen worden gebruikt om studenten uit te dagen en hen te leren kritisch en reflecterend te denken over de informatie die ze via deze nieuwe technologieën ontvangen.

Terugblik en Toekomstvisie

De lezing bij ROC Aventus was een fantastische kans om de veelbelovende toepassingen van AI in het onderwijs te delen en tevens de cruciale dialoog over ethische overwegingen te bevorderen. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de docenten waren een duidelijke indicator van het potentieel van AI om het onderwijslandschap te transformeren.

Bezoek jolandatermaten.com om meer te lezen over mijn projecten en sessies en bekijk mijn YouTube-kanaal voor meer informatie over technologische innovatie in onderwijs.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts