Workshop over Blockchain voor IT-auditors: Een kijkje in de wereld van de digitale revolutie!

28 februari 2018

Vanavond heb ik een inspirerende presentatie gegeven over Blockchain voor Norea, de beroepsvereniging voor IT-auditors. Het was geweldig om mijn verhaal te delen met zo’n grote groep en om zoveel positieve feedback te ontvangen. Vooral een opmerking van een deelnemer maakte me erg blij: “Ik heb al meerdere presentaties over Blockchain gevolgd, maar dit is de eerste keer dat ik echt begrijp wat Blockchain is en wat het gaat betekenen.” En dat is waar ik het voor doe!

De avond vond plaats op woensdagavond 28 februari 2018 bij KPN aan de Fauststraat 1, 7323 BA Apeldoorn. Het thema van de avond was “De betekenis van Blockchain voor Bedrijf en Maatschappij”. Bitcoin en Blockchain zijn de laatste tijd veelbesproken onderwerpen, maar vaak wordt gedacht dat het alleen gaat om geld verdienen met cryptovaluta. In de presentatie heb ik laten zien dat Blockchain veel meer potentie heeft dan dat.

De workshop was bedoeld voor ondernemers, adviseurs en andere professionals die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van Blockchain technologie en wat dit kan betekenen, in de breedste zin van het woord. Ervaring of kennis van Blockchain technologie of ICT was niet nodig, maar wel de bereidheid om op een nieuwe manier naar bestaande paradigma’s te willen kijken.

We begonnen de workshop met een korte historie van Bitcoin en Blockchain en de gedachte erachter. Vervolgens zijn we ingegaan op de techniek achter Blockchain, om zo de veelgehoorde termen zoals DLT (Distributed Ledger Technology), Blocks, Encryptie, Smart Contracts en Ethereum beter te begrijpen. We hebben de werking van Blockchain ook in een praktijkoefening ervaren, zodat de deelnemers een hands-on ervaring kregen.

Daarna zijn we gaan inventariseren welke kansen en uitdagingen Blockchain kan bieden voor organisaties. Is informatie bijvoorbeeld wel veilig op de Blockchain? We hebben ook gekeken naar wat we altijd al wilden weten over Blockchain, maar nooit durfden te vragen.

De impact van Blockchain beperkt zich niet alleen tot banken en financiën, maar heeft ook potentieel in andere sectoren zoals onderwijs, energie, gezondheidszorg en voedingsindustrie. De technologie zal zeker essentiële zaken veranderen bij bedrijven en in de maatschappij, vooral daar waar controle en vertrouwen bij derden belegd worden.

Het was een interactieve en boeiende avond waarin de deelnemers een beter begrip hebben gekregen van Blockchain en de mogelijke toepassingen ervan. Ik ben blij dat ik mijn kennis heb kunnen delen en dat ik heb kunnen bijdragen aan het vergroten van het begrip over deze revolutionaire technologie. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar meer workshops en presentaties om anderen te informeren en te inspireren over de wereld van Blockchain.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

Verrassende Relevantie en Inzichten In juni heb ik 10 sessies mogen verzorgen voor een diverse groep professionals van BDO Global en BDO Nederland. Deze sessies, gericht op C-level managers, functionele managers en end-users, draaide om AI...

Lees meer