Connect met Jolanda: Augustus Inzichten in Technologie & Mensen

25 augustus 2023

Welkom bij de eerste post in mijn nieuwe maandelijkse blogreeks! In deze reeks zal ik elke maand terugblikken op mijn professionele prestaties, inzichten en persoonlijke ervaringen. Het doel is om jullie, mijn lezers, een inkijkje te geven in wie ik ben, wat mij drijft, met wie ik samenwerk, en waarom. Ik hoop dat deze blogs niet alleen inzicht bieden in mijn werk, maar ook inspiratie en motivatie om samen met mij de fascinerende wereld van nieuwe technologieën te verkennen.

Een Maand van Reflectie en Vernieuwing

Augustus was voor mij een tijd van rust en vernieuwing. Na een drukke periode vol trainingen en lezingen, nam ik de tijd om bij te tanken en de balans op te maken. Mijn vakantie, inclusief kamperen tijdens een road-trip in Frankrijk in een Tesla vol AI-functies (o.a. een geweldige Camp – Modus), bood een unieke kans om na te denken over mijn professionele reis en de volgende stappen.

Strategische Keuzes en Nieuwe Dimensies

Een belangrijke conclusie van deze reflectie was mijn beslissing om een nieuwe dimensie toe te voegen aan mijn professionele pad. Terwijl ik me blijf verdiepen in de dynamische wereld van technologische innovatie, ben ik nu beschikbaar voor een interim rol van maximaal 20 uur per week. Deze rol zal een waardevolle wisselwerking creëren tussen het geven van trainingen en het begeleiden van bedrijven in hun begrip van nieuwe technologieën en het initiëren van veranderprocessen.

Uitdagingen en Kansen

De uitdagingen van de afgelopen maand waren niet gering. Het beheren van mijn agenda, met name rond open inschrijvingen voor cursussen en trainingen, was een complexe taak. Maar deze uitdagingen hebben geleid tot nieuwe inzichten en kansen. Over wat ik verder uit wil bouwen, en wat ik los wil gaan laten. Ik heb interessante gesprekken gevoerd met potentiële samenwerkingspartners en mijn solution model toegelicht, waarmee ik bedrijven help om klaar te zijn voor een toekomst vol veranderingen.

Geplande Evenementen en Nieuwe Horizonten

September belooft een spannende maand te worden, gevuld met diverse en invloedrijke evenementen. Ik zal gespreksleider zijn bij webinar met CTAC, SAP, Microsoft en de Nederlandse gemeenten over hoe gemeenten hun taken kunnen blijven uitvoeren en nieuwe initiatieven van inwoners kunnen verwerken in het digitale tijdperk. Daarnaast staat er een AI-training voor advocaten op de agenda, evenals een lezing voor AllSolutions over AI en de impact op de maatschappij. Ik zal ook een training EXIN AI Foundation geven en het evenement #RISK in Amsterdam bezoeken, dat zich richt op de nieuwste trends en beste praktijken in risicobeheer. Ik ben gepassioneerd en betrokken bij technologische innovatie, en deel graag mijn kennis en inzichten met verschillende doelgroepen.

Ethiek, Mensen en de Toekomst van Werk

Mijn focus gaat verder dan alleen technologie. Ik wil nadruk leggen op ethiek, verantwoordelijkheid, en wat AI betekent voor de toekomst van werk en werknemers. Het gaat niet alleen om technologie, maar juist om mensen en mindset. Ik beveel het boek “Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence” door Max Tegmark aan voor degenen die geïnteresseerd zijn in deze diepgaande kwesties.

Doelen en Ambities

Naast de uitbreiding naar interim-opdrachten, ben ik van plan me verder te verdiepen in Big Data, omdat ik geloof dat data de basis is voor technologieën zoals AI en Blockchain. Maar het gaat verder dan dat. Deze nieuwe technologieën openen deuren naar mogelijkheden die we ons eerder niet hadden kunnen voorstellen. Ze nodigen ons uit om out-of-the-box te denken, om niet alleen processen efficiënter te maken, maar om zaken op een geheel nieuwe, innovatieve en creatieve wijze aan te pakken. Het is een spannende tijd waarin we niet alleen de grenzen van technologie verkennen, maar ook de grenzen van ons eigen denken en onze benadering van problemen.

Conclusie

De komende maand belooft een tijd van groei, innovatie en transformatie te worden. Met nieuwe doelen, uitdagingen en kansen aan de horizon, kijk ik uit naar wat de toekomst brengt. De reis van technologische ontdekking en menselijke verbinding gaat door, en ik ben enthousiast om deze reis met jullie allemaal te delen.

Sluit je aan bij de Reis

Ben je geïnspireerd door de mogelijkheden van nieuwe technologieën en wil je samen met mij de grenzen van innovatie en creativiteit verkennen? Bezoek mijn website op www.jolandatermaten.com voor diepgaande inzichten en ontdek hoe je deel kunt uitmaken van deze opwindende reis. Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor regelmatige updates, en overweeg mijn e-learning aanbod om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Laten we samen de toekomst vormgeven, out-of-the-box denken, en een wereld creëren waar technologie en menselijkheid hand in hand gaan.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

BDO Versterkt met AI en Co-Pilot

Verrassende Relevantie en Inzichten In juni heb ik 10 sessies mogen verzorgen voor een diverse groep professionals van BDO Global en BDO Nederland. Deze sessies, gericht op C-level managers, functionele managers en end-users, draaide om AI...

Lees meer