Connect met Jolanda – November: Nieuwe Horizonten in Technologie en Thuis

1 december 2023

Te midden van de dynamiek van technologische ontwikkelingen, vormde november een hoogtepunt met een zeer persoonlijke mijlpaal: de aankoop van onze droomvilla, samen met mijn partner. Het vinden van dit prachtige nieuwe huis was een ervaring vol emotie, een puur gevoel van verbondenheid dat je enkel bij een echt thuis voelt. Dit bevestigde mijn overtuiging dat, zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk met technologie, het behouden van een menselijk perspectief essentieel is. In deze sfeervolle werkkamer, waar de digitale en menselijke werelden naadloos samenkomen, kan ik me levendig voorstellen hoe ik aan mijn projecten zou werken, omringd door de luxe en rust van mijn nieuwe thuis.

Innovatieve Ontmoetingen: AI-Researchers en de Praktijk

Als dagvoorzitter bij de Brainport Summit in Eindhoven was ik getuige van indrukwekkende lezingen door vooraanstaande PhD’s, die hun baanbrekende onderzoek in AI presenteerden. Deze ervaring bood niet alleen een venster op de toekomst van AI maar verbond me ook met innovatieve denkers in het veld.

Een ander hoogtepunt was mijn rol als spreker bij het WTG-evenement in de Jaarbeurs. Hier deelde ik mijn inzichten en kennis over AI, wat de interesse wekte van de andere sprekers zoals Maurice de Hond en Vincent Everts. Hun indruk van mijn werk leidde tot boeiende discussies over mogelijke samenwerkingen. Hun enthousiasme en waardering voor mijn bijdrage aan het veld van AI waren niet alleen bevestigend, maar openden ook deuren naar nieuwe samenwerkingskansen.

Lezingen en Masterclasses met Impact

Deze maand had ik de gelegenheid om met een divers publiek te interageren – van internationale studenten aan de Hogeschool Zeeland tot lokale ondernemers bij het Apeldoorns Business Collectief. Een bijzonder waardevolle ervaring was mijn presentatie tijdens het Ondernemingsrecht Symposium, georganiseerd door Koch Advocaten op Landgoed Luchtenburg. Advocaten vormen een cruciaal onderdeel van mijn doelgroep, en het delen van mijn inzichten over de menselijke kant van AI, met speciale aandacht voor data-integriteit, bias en ethiek, voegde aanzienlijk veel waarde toe voor deze professionals. Deze presentatie bood een platform om de impact van AI op de juridische sector te verkennen en te discussiëren over hoe we de uitdagingen en kansen die deze technologieën bieden, kunnen navigeren.

Verbinden en Innoveren: Mijn Samenwerkingen met Fast Lane en HPE

Mijn voortdurende samenwerking met Fast Lane als AI-adviseur en mijn fantastische samenwerking met Hewlett Packard Enterprise (HPE) zijn kenmerkend voor mijn professionele groei en toenemende invloed op internationaal niveau.

Bij Fast Lane draag ik actief bij aan het vernieuwen van hun opleidingsportfolio en het ontwikkelen van nieuwe leerlijnen, met een specifieke nadruk op AI. Deze samenwerking biedt Fast Lane de mogelijkheid om voorop te lopen in de snel veranderende wereld van technologisch onderwijs. Door de vernieuwde leertrajecten kunnen ze hun klanten de meest actuele kennis en vaardigheden op het gebied van AI aanbieden. Daarnaast begeleid ik ook interne Fast Lane-medewerkers, zodat zij zelf experts worden en deze waardevolle kennis kunnen overbrengen aan anderen. Hierdoor kan Fast Lane blijven excelleren als een toonaangevende speler in technologisch onderwijs, met een sterke focus op AI.

Daarnaast heb ik voor HPE-medewerkers en hun klanten, een webinar gehost dat maar liefst 1300 geregistreerde deelnemers trok. De buitengewoon positieve reacties van onze gewaardeerde HPE-klanten bevestigen het belang van kennisdeling over AI in deze dynamische digitale wereld. Deze ervaring versterkt mijn overtuiging dat het bijdragen aan het vergroten van AI-kennis cruciaal is om organisaties te helpen gedijen in deze snel veranderende omgeving.

Persoonlijke Groei en Nieuwe Start

Deze ervaring versterkt mijn overtuiging dat het bijdragen aan het vergroten van AI-kennis cruciaal is om organisaties te helpen gedijen in deze snel veranderende omgeving. Terwijl ik blijf streven naar het verspreiden van kennis over AI, besef ik dat er altijd meer te leren is, en dat geldt ook voor mijzelf. Het is een continu proces van groei en ontwikkeling, en het is precies deze passie voor leren die me heeft geleid naar mijn nieuwste initiatief: het lanceren van een e-learning programma gericht op de basisbeginselen van AI en het optimale gebruik van ChatGPT. Zo maak ik mijn kennis en expertise schaalbaar en voor een nog breder publiek toegankelijk.

Deze ervaring versterkt mijn overtuiging dat het bijdragen aan het vergroten van AI-kennis cruciaal is om organisaties te helpen gedijen in deze snel veranderende omgeving. Terwijl ik blijf streven naar het verspreiden van kennis over AI, besef ik dat er altijd meer te leren is, en dat geldt ook voor mijzelf. Het is een continu proces van groei en ontwikkeling, en het is precies deze passie voor leren die me heeft geleid naar mijn nieuwste initiatief: het lanceren van een e-learning programma gericht op de basisbeginselen van AI en het optimale gebruik van ChatGPT. Zo maak ik mijn kennis en expertise schaalbaar en voor een nog breder publiek toegankelijk.

Volgend jaar ga ik een nieuwe fase in mijn leven in; ik ga verhuizen en samenwonen. Deze persoonlijke mijlpaal weerspiegelt ook mijn professionele reis. Net zoals het vinden van een droomhuis een proces is van zoeken, ontdekken en uiteindelijk kiezen, zo is mijn carrière ook een pad van constante groei, leren en nieuwe kansen aangrijpen. Elke stap, of het nu gaat om het geven van een keynote, het leiden van een workshop, of het aangaan van een nieuwe samenwerking, draagt bij aan het bouwen van mijn ‘professionele huis’ – een carrière die even divers en vervullend is als het huis dat ik nu met mijn partner ga delen.

Blik op de Toekomst: Ambities en Dromen voor December

In november heb ik weer ontelbare stappen gezet op het pad van professionele verrijking en persoonlijke ontwikkeling. De interactie met inspirerende geesten, het delen van kennis en inzichten, en het omarmen van nieuwe samenwerkingen hebben niet alleen mijn rol in de AI-gemeenschap versterkt, maar ook mijn visie op wat mogelijk is binnen dit fascinerende domein verbreed. Daarnaast weerspiegelt mijn persoonlijke mijlpaal – het vinden van een nieuw thuis – de evolutie die ik ook in mijn carrière doormaak: een voortdurend proces van groei, ontdekking en verandering. Terwijl ik uitkijk naar de komende maand, met nieuwe kansen en uitdagingen, blijf ik toegewijd aan mijn missie om AI-kennis toegankelijk te maken en de impact ervan op onze samenleving te maximaliseren.

Mis niets – bezoek nu mijn website: jolandatermaten.com. Vergeet ook niet te abonneren op mijn YouTube-kanaal voor meer updates en bekijk mijn e-learning aanbod voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van AI en technologische innovatie.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts