Fit for the Future Bedrijf en Werknemers

13 juni 2023

We leven in een wereld die sneller verandert dan ooit en het bedrijfsleven zit in dezelfde sneltrein. Om te kunnen bloeien en groeien in deze nieuwe werkelijkheid, moeten we onze bedrijven en teams zo vormen dat ze klaar zijn voor wat de toekomst brengt. Dat betekent dat we moeten begrijpen hoe onze klanten nu en in de toekomst met ons willen omgaan, en welke waarde we ze kunnen bieden in elke fase van hun reis.

In mijn vorige blogs hebben we het gehad over Observeren en Oriënteren. Nu is het tijd om te praten over de volgende stap in de digitale transformatie: Ontwikkelen. Deze fase gaat over het bundelen van alle lessen die we hebben geleerd tijdens het observeren en oriënteren. Het draait allemaal om het creëren van een visie voor een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en het begrijpen van de impact hiervan op onze medewerkers en hun werk.

De visie ‘Fit for the Future’ is een soort blauwdruk van wat jouw bedrijf zou moeten zijn en zal worden. Het beschrijft hoe goed de cultuur, structuur en processen van je organisatie zijn afgestemd op de buitenwereld, zoals concurrenten, klanten en opkomende technologieën. Laten we niet vergeten dat het hart van onze organisatie de mensen zijn. Daarom is het ontwikkelen van onze medewerkers en hen helpen groeien door leven lang leren te stimuleren, een topprioriteit voor elk bedrijf dat streeft naar langdurig succes in deze veranderende wereld.

Het analyseren van de vaardigheden die we in de toekomst nodig hebben, helpt ons te begrijpen welke kennis en vaardigheden er nodig zijn en wat er moet veranderen om onze organisatiedoelen te bereiken. Dit geeft ons een duidelijk beeld van de tijd, het geld en het personeel dat nodig is om deze transformatie te laten plaatsvinden.

Na deze stappen heb je een duidelijk beeld van wat er moet gebeuren. Je kunt het grotere geheel zien en begrijpen hoe jouw organisatie en team zich kunnen aanpassen aan een steeds veranderende omgeving.

De volgende stap is het ontwikkelen van een routekaart om je doelen te bereiken. Deze routekaart moet tijdslijnen voor implementatie bevatten, evenals verantwoordelijkheden voor elke afdeling. Het is ook het moment om na te denken over extra training en certificering voor nieuwe vaardigheden, of om bestaand personeel bij te scholen.

De volgende fase, Ondernemen, gaat over het tot leven brengen van het plan. Maar daarover meer in mijn volgende blog. Tot dan!

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts