Connect met Jolanda – Juni: Verkenning van Intelligente (on)Veiligheid

1 juli 2024

Juni was voor mij een enorm drukke maand! Veel trainingen en mooie nieuwe samenwerkingen. Dit bracht natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee: van het ontwikkelen tot nieuw materiaal, tot het beheren van een overvolle agenda en last-minute commitments.

Mijn Opdrachten in Juni

Deze maand verzorgde ik trainingen via Fastlane voor BDO Nederland en BDO Global. Dit betrof zowel executives als eindgebruikers, en alle sessies gingen over AI en Co-Pilot. Daarnaast heb ik, samen met Peter Nobels, trainingen gegeven aan financieel adviseurs van de gemeente Zwolle, georganiseerd door Windesheim.

Ook heb ik een training ontwikkeld voor Hewlett Packard Enterprise, getiteld “AI in One Day”, en een webinar verzorgd voor Fastlane over AI in het onderwijs. Het was interessant om te zien hoe verschillende sectoren zich voorbereiden op een toekomst waarin AI een grote rol speelt.

AI en Cybersecurity: Verdere Verdieping

In de voorbereiding voor een webinar volgende maand, verdiepte ik me verder in de rol van AI binnen cybersecurity. Een deel van deze verdieping kwam voort uit het lezen van Ik weet je wachtwoord van Daniël Verlaan. Dit boek biedt een onthullende blik op de wereld van hackers en cybersecurity. Verlaan’s inzichten zijn erg interessant, en ook erg leerzaam en toepasbaar in mijn dagelijkse werk. Het benadrukte voor mij de noodzaak om op de hoogte te blijven van de nieuwste bedreigingen en beveiligingsstrategieën.

Deze nieuwe kennis komt goed van pas bij het webinar dat ik volgende maand in Dubai ga geven voor HPE, waar ik zal spreken over AIOps en AI in cybersecurity. Ik heb/neem meestal te weinig tijd om echt goed voor een boek te gaan zitten, maar ik ben erg blij dat ik dat deze keer toch gedaan heb. Deze informatie helpt me om een dieper inzicht te bieden in hoe AI kan bijdragen aan het verbeteren van cybersecurity.

Mooie Projecten en… Tijdgebek

Een van de meest interessante projecten deze maand was het geven van de vele trainingen voor BDO. De uitdaging lag in de brede doelgroep, verspreid over de hele wereld. Dit vroeg om een flexibele aanpak en een zorgvuldige planning.

Tijdgebrek was een constante uitdaging. De grote hoeveelheid opdrachten en de voorbereiding voor nieuwe projecten zorgden voor een volle agenda. Het doen van intakes en het ontwikkelen van nieuw materiaal vroegen om strakke planning en prioritering.

Ondanks de drukte, vond ik het toch elke dag weer geweldig om voor zo’n enthousiaste groep deelnemers mijn kennis te mogen delen. Het zien van deelnemers die echt iets leren en enthousiast worden over AI, geeft me elke keer weer energie. Vooral ook om te zien hoe ‘de luikjes opengaan’. Dat blijkt ook uit de feedback die ik krijg van de deelnemers:

Thank you for your presentation to BDO Global Office –
very interesting, and I did not expect it to be as relevant as you made it!

Senior Manager Global Operations, BDO Global Office

De komende maand: Even Rust, en Nieuwe Plannen

Voor de komende maand staat een pas op de plaats gepland. Het is tijd voor vakantie! Na zo’n hectische periode is het belangrijk om even te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Toch zal ik niet helemaal stilzitten. Zoals eerder genoemd, geef ik een webinar voor HPE in Dubai over AIOps en AI in Cybersecurity.

Daarnaast ben ik van plan mijn YouTube-kanaal verder vorm te geven en nieuwe content te creëren. Dit biedt een kans om mijn expertise met een breder publiek te delen en nieuwe verbindingen te maken. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis op een andere manier te delen en te zien hoe mijn publiek daarop reageert.

En tot slot wil ik gaan nadenken over het verder uitbreiden van mijn Expertise as a Service model. Ik vind het geweldig om echt voor een wat langere periode samen met een bedrijf te gaan kijken hoe we de organisatie qua mensen en processen met concrete stappen toekomstbestendig kunnen maken.

Ontdek Zelf Hoe Technologie ook Jouw Wereld Verandert

De snelle technologische vooruitgang brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Digitale transformatie versnelt, en bedrijven moeten zich snel aanpassen om concurrerend te blijven. AI speelt hierin een sleutelrol, maar roept ook belangrijke vragen op over privacy en ethiek.

Cybersecurity blijft een kritieke kwestie, vooral nu meer bedrijfsprocessen en communicatie online plaatsvinden. AI kan helpen bij het detecteren en voorkomen van cyberaanvallen, maar vereist ook nieuwe beveiligingsmaatregelen en protocollen.

Daarnaast zien we een groeiende inzet van technologie voor maatschappelijke doelen. Innovaties in gezondheid, onderwijs en klimaatverandering kunnen aanzienlijke positieve veranderingen teweegbrengen. Het is essentieel om deze ontwikkelingen nauwlettend te volgen en actief deel te nemen aan de discussie over hoe technologie onze samenleving vormgeeft.

Wil je meer weten over de impact van technologie op onze wereld? Maak kennis met de kracht van AI door een inspirerende lezing of een interactieve workshop op maat. Boek mij via Speakers Academy en ontdek hoe AI jouw organisatie kan transformeren.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere nieuws artikelen

OpenAI lanceert SearchGPT om Google te beconcurreren

OpenAI lanceert SearchGPT om Google te beconcurreren

Inleiding Op 27 juli 2024 heeft OpenAI de lancering van SearchGPT aangekondigd, een nieuwe zoekmachine die is ontworpen om direct te concurreren met Google. Deze aankondiging markeert een belangrijke stap in de evolutie van AI-gestuurde...

Lees meer