Connect met Jolanda – Oktober Partnerships en AI-Ethiek in Focus

27 oktober 2023

Welkom bij een nieuwe editie van ‘Connect met Jolanda’. Oktober was voor mij een drukke maar hele inspirerende en afwisselende maand, vol nieuwe contacten en samenwerkingen op het gebied van Artificial Intelligence.

Samen Sterker: Nieuwe Samenwerkingen en Uitdagingen

De nieuwe samenwerking met Fastlane als AI Advisor is een mooie stap voor mij. Dit duurzame partnership stelt ons in staat om de toon te zetten in business development en AI, en biedt mij een unieke kans om expertise in nieuwe technologieën toe te passen op een strategisch niveau. Maar het gaat verder dan dat. Zo heb ik met veel plezier de EXIN AI Foundation training bij Suerte Academy gegeven en heb ik workshops en lezingen gehouden voor verschillende organisaties, zoals Berghauser Pont, gemeente Dronten, SIA Partners en Workmode. Elk van deze evenementen was een kans om inzichten te delen over zaken als digitale transformatie en de nieuwste technologische trends. Als afsluiter ben ik aanwezig geweest bij het Risk Amsterdam event, waarbij de focus lag op de EU’s AI-regelgeving.

AI, Ethiek en de Toekomst: Een Samenspel van Verantwoordelijkheid

Het belang van ethiek in AI kan niet genoeg benadrukt worden, een thema dat als een rode draad door mijn activiteiten van de afgelopen maand liep. Tijdens mijn recente training voor Berghauser Pont aan privacy officers in de overheidssector, stond deze kwestie centraal. Het onderstreepte de noodzaak voor ethische overwegingen in de implementatie en het gebruik van AI, vooral binnen gevoelige domeinen zoals het publieke domein.

Voortdurende Educatie en Adaptieve Ambities: De Route naar de Toekomst

De snelheid waarmee nieuwe technologieën zoals AI evolueren, benadrukt het cruciale belang van voortdurende educatie en aanpassingsvermogen. Dit is niet alleen relevant voor de huidige professionals maar ook voor de toekomstige generatie. In dit licht ben ik van plan om mijn aanbod op het gebied van e-learning verder te ontwikkelen. De focus zal liggen op de praktische toepasbaarheid van AI en het voorbereiden van professionals op de technologische trends die onze toekomst vormgeven.

In mijn rol als AI Advisor ben ik ook van plan om dit werk te intensiveren en meer organisaties te betrekken bij de diensten die ik bied. Verder kijk ik uit naar aankomende evenementen en lezingen in november, waaronder mijn rol als dagvoorzitter bij Brainport AI Summit in het Evoluon Eindhoven, en lezingen voor Koch Advocaten, de Werkgeversvereniging Technische Groothandel en voor Hogeschool Zeeland. En workshops op maat voor ROC Aventus in Apeldoorn voor het docenten team en AI webinars voor Hewlett Packard Enterprise.

Conclusie: Navigeren door de Toekomst van AI en Nieuwe Technologie

De afgelopen periode wordt gemarkeerd door een grote diversiteit van activiteiten, innovatie en leerervaringen, die elk op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan de wereld van nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence. Van strategische samenwerkingen tot ethische overwegingen in AI, het werk gaat verder dan alleen technologie; het snijdt dwars door het veld van ethische verantwoordelijkheid en voortdurende educatie.

Dit dynamische landschap van technologische trends biedt een interessante mix van uitdagingen en kansen. Als je een vooruitstrevende professional of een ambitieuze organisatie bent, is nú het moment om je aan te sluiten bij deze niet te vermijden beweging!

Wat is jouw volgende zet?

  • Verrijk je Kennis: Voor meer informatie of workshops op maat, kijk op jolandatermaten.com.
  • Blijf Up-to-Date: Voor uitleg in eenvoudige taal over nieuwe technologie, abonneer je op mijn YouTube-kanaal.
  • Boek een Sessie: Als je op zoek bent naar inspirerende lezing, workshop of Board Room Sessie ontdek dan wat ik kan betekenen via Speakers Academy.

Meer weten?

Als je verder wilt praten over dit onderwerp, meer informatie wilt ontvangen of gewoon nader kennis wilt maken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Ik sta altijd open voor nieuwe contacten en het delen van ideeën. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen nieuwe inzichten te verkennen!

Lees ook mijn andere posts

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

AI, Ethiek en de Werkplek van Morgen

In een snel veranderende technologische wereld staat kunstmatige intelligentie (AI) op het punt om een essentiële factor te worden in werkomgevingen. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat tegen het jaar 2026 ongeveer 50% van de...

Lees meer
“Data is een Afdeling….”

“Data is een Afdeling….”

In een tijdperk waarin technologie ons leven domineert, vormt data het kloppende hart van innovatie en besluitvorming. Het is een bron van kracht die, mits goed gebruikt, bedrijven kan transformeren en vooruit kan stuwen. Maar te vaak wordt data...

Lees meer